Schaatspeloton.nl - Nieuws - Pfeiffer houdt Marja van der Werf langs de kant

Pfeiffer houdt Marja van der Werf langs de kant

geplaatst woensdag 5 december 2007 om 00:00:00 op Schaatspeloton.nl

Marja van der Werf

Marja van der Werf (bron: AWE Fotografie)

Het zit het team van HSB Totaal deze weken niet mee. Was het vorige week, met de aankondiging dat de zwangere Lucy Hutten-Witteman stopte, nog verheugend nieuws dat het team toch lastig uitkwam. Nu moet het team bekend maken dat ze wederom voor enige tijd een dame zullen kwijtraken. Bij Marja van der Werf is de ziekte van Pfeiffer geconstateerd.

De 30-jarige Marja van der Werf, die al een paar weken niet fit was, kreeg afgelopen vrijdag de diagnose te horen. "Zij is bezig aan haar laatste seizoen als actief schaatsster en had gehoopt op een andere manier afscheid te kunnen nemen van de KNSB Cup wedstrijden. Eerste prioriteit voor Marja is om weer fit te worden en als dit voorspoedig gaat zal ze zich gaan richten op de wedstrijden eind januari op de Weissensee." Aldus ploegenvertegenwoordiger André Weening, die dus voor de tweede maal in een week een uitdunning van zijn team moest melden.

Zoals het nu uit ziet zullen, zonder verdere tegenslagen, Ankie Ytsma en Sanne Halma, die afgelopen zondag in de Essent Cup als tiende finishte, de rijdsters zijn die voor een uitgeklede HSB Totaal-ploeg het kunstijsseizoen zullen afmaken.