Schaatspeloton.nl - Nieuws - Presentatie Smartcap uitgesteld tot 12 december

Presentatie Smartcap uitgesteld tot 12 december

geplaatst dinsdag 4 december 2007 om 18:40:00 op Schaatspeloton.nl

Een eerder voor aanstaande donderdag geplande presentatie van Smartcap op de baan van FlevOnice in Biddinghuizen is uitgesteld tot woensdag 12 december. Op die dag zal op de nieuwe trajectijsbaan nu van 13:30 tot 17:00 uur de presentatie van het bedrijf dat voor schaatsen geschikte helmen ontwikkelt plaats vinden. De presentatie is uitgesteld omdat er op FlevOnice nog onvoldoende ijs ligt.

Hoewel de omstandigheden bij FlevOnice duidelijk aan het verbeteren zijn, zal er a.s. donderdag nog onvoldoende ijs zijn om de Smartcap al schaatsend te kunnen testen op de baan in Biddinghuizen. De presentatie wordt nu definitief verplaatst naar woensdag 12 december van 13.30 tot 17.00 uur ook al zou op de nieuwe datum de conditie van het ijs onverhoopt nog te wensen over laten.

Als extra zullen bij de presentatie de meest recente cijfers worden bekend gemaakt van letsel als gevolg van schaatsongevallen. Hieruit blijkt onder meer dat hoofdletsel 21% van het totaal aantal schaatsongevallen uitmaakt en dat in de leeftijdscategorie 25-54 jaar de meeste gevallen van hoofdletsel voorkomen. De cijfers zijn afkomstig uit een publicatie van de Stichting Consument en Veiligheid over de periode 2002 t/m 2006 die op 12 december wordt toegelicht en uitgereikt.