Schaatspeloton.nl - Nieuws - Joost Juffermans ook met DvG-punten beloond

Joost Juffermans ook met DvG-punten beloond

geplaatst zondag 2 december 2007 om 23:10:00 op Schaatspeloton.nl

De jury van de Dick van Gangelen Trofee heeft Joost Juffermans (TNT Express) en Anniek ter Haar (Time Out Sport) beloond met de meeste punten voor deze prijs. Bob de Vries (BAM Schaatsteam) en Mireille Reitsma (BTN de Haas/Landjuweel) blijven ook na deze Essent Cupwedstrijd in Eindhoven leiden in het tussenklassement van de trofee voor marathonschaatser van het jaar.

(Juryleden: Arnold Stam, Gerben van Hest en Pieter Millenaar)

Heren
Voor deze jury was boven elke twijfel verheven dat Joost Juffermans de man van deze fantastische wedstrijd was. In het sterke optreden van de gehele TNT-ploeg speelde de nu ook in de Essent Cup teruggekeerde Henk Angenent een sleutelrol, waarin hij zich manifesteerde als een voorbeeldige ploegmaat en een geweldige aanjager. Heel sterk aanwezig in deze prachtkoers was ook Jan van Oosterom, als was het wel jammer dat hij toch wat achter de feiten aan moest rijden. Lars Hoogenboom maakte opnieuw een sterke indruk en dat gold in nog iets meerdere mate ook voor Jochem Jansen.

Punten:
5 pnt: Joost Juffermans
4 pnt: Jan van Oosterom
3 pnt: Henk Angenent
2 pnt: Jochem Janssen
1 pnt: Lars Hoogenboom

+ extra punten PODIUM:
3 pnt: Joost Juffermans
2 pnt: Jan van Oosterom
1 pnt: Cees Juffermans

Dames
Het peloton bij de dames doet toch meteen een stevige aderlating wanneer smaakmakers als Mireille Reitsma en Elma de Vries (door langebaan-verplichtingen) ontbreken. Voor de jury was het moeilijk kiezen of Karin Maarse dan wel Anniek ter Haar de maximale vijf punten zou moeten krijgen. Ze verdienden het beiden. De keuze viel tenslotte toch op Anniek ter Haar, hoewel beiden veel aanvielen en voorbeeldig knechtenwerk deden. Anniek werd een fractie beter bevonden. Daniëlle Bekkering en teamgenote Janneke Ensing verdienden de punten dik, terwijl de jury ook Kitty Meeth voor haar knechtenwerk wilde belonen.

Punten:
5 pnt: Anniek ter Haar
4 pnt: Karin Maarse
3 pnt: Janneke Ensing
2 pnt: Daniëlle Bekkering
1 pnt: Kitty Meeth

+ extra punten PODIUM:
3 pnt: Daniëlle Bekkering
2 pnt: Helen van Goozen
1 pnt: Karin Bakker

Ploegen
Bij de heren stak vandaag het Team TNT Express met kop en schouders boven de rest uit, waarbij een diepe buiging voor Henk Angenent op zijn plaats is. De ploeg van Adformatie reed een sterke koers en verdiende een tweede plaats. Bij de moeilijke keuze tussen Safan en Foekens, moest de laatste het met miniem verschil in de beoordeling afleggen. Voor de eerste en tweede plek bij de dames was de jury er snel uit en had het Team Bekkering/Frisia een betere indruk gemaakt dan DSB. En omdat er nu eenmaal een derde plaats móest worden vergeven, werd dat - zonder veel overtuiging - het team van Östersund.

Heren:
5 pnt: Team TNT Express
4 pnt: Adformatie/Jobnews
3 pnt: Safan/Sportuitslag

Dames:
5 pnt: Frisia Financieringen
4 pnt: DSB Bank
3 pnt: Team Östersund