Schaatspeloton.nl - Nieuws - Finse Maraton Cup van start

Finse Maraton Cup van start

geplaatst zaterdag 1 december 2007 om 23:29:00 op Schaatspeloton.nl

Het podium van de eerste etappe van de Maraton Cup. V.l.n.r. de Est nummer 3 Gert Keskpaik, winnaar Vesa Isoviita en nummer 2 Antero Kotijärvi.

In de Finse hoofdstad Helsinki is zaterdag de nationale marathoncompetitie van het Noord-Europese land begonnen. De eerste wedstrijd van de wedstrijdcyclus over zes wedstrijd op kunst- en natuurijs, de Kalle Valtosen Maraton, werd gewonnen door Vesa Isoviita bij de Heren en Anita Hyttinen bij de Dames. De Dames reden in Helsinki 50 ronden, de Heren wisten na 75 ronden hun winnaar.

De Finse Maraton Cup 2007/2008 begon in Helsinki dus met de tweede editie van de Kalle Valtosen Maraton. Het wind was op de open ijsbaan vrij sterk en met een temperatuur van vier graden onder nul was het fris op de ijsbaan in de hoofdstad. Bij de Heren was het een driemanskopgroep die onderling mochten gaan uitmaken wie de eerste etappe op hun naam zou schrijven. In de sprint was van die drie Vesa Isoviita de snelste. Hij verwees Antero Kotijärvi, de nummer twee van de Finland Ice Marathon vorig seizoen in Kuopio, naar de tweede plek. De derde plek was voor de Estse skeeleraar Gert Keskpaik, die vorig seizoen in zijn vaderland de Kalevipoeg Marathon op zijn naam wist te schrijven.

Bij de Dames ging de eerste etappe naar Anita Hyttinen. Na 50 ronden had zij een ruime voorsprong op haar weinige concurrenten. Anneli Kymäläinen eindigde als tweede, Soile Kallio mocht als derde op het podium plaatsnemen.

De tweede etappe in de Maraton Cup zal volgende week zondag in de West-Finse stad Seinäjoki plaatsvinden.