Schaatspeloton.nl - Nieuws - Zuid-Hollandse Kampioenschappen kunnen doorgaan

Zuid-Hollandse Kampioenschappen kunnen doorgaan

geplaatst vrijdag 30 november 2007 om 19:24:00 op Schaatspeloton.nl

De Gewestelijke Kampioenschappen kunnen zaterdag in Den Haag doorgaan. Hier was onduidelijkheid over omdat de Haagse ijsbaan De Uithof door een brandmelding vorige weekend deze week zonder ijs zat. Inmiddels is duidelijk dat morgen avond de kampioenschappen verreden kunnen worden. Dit zal echter wel zonder de meeste landelijke rijders moeten, omdat die zaterdag in Geleen de negende etappe in de KNSB Cup rijden.

De landelijke Dames zouden in Den Haag wel kunnen deelnemen omdat die dit weekend zondag voor het eerst in de Essent Cup mee zullen draaien en daarom zaterdag vrij hebben. Op de vraag waarom het gewest voor een datum gekozen heeft waarop de landelijke marathonrijders elders moeten rijden antwoordde Maarten Berrevoets, secretaris van de Gewestelijke Technische Commissie: "we hebben binnen het gewest maar één 400-meterbaan, met een heleboel gegadigden voor ijs. Vanwege de hoeveelheid tijd die we nodig hebben, kunnen we alleen op de zaterdag of zondagavond. Heel veel eerder ging niet, vanwege andere verplichtingen (o.a. KNSB Cup en Residentiecup). We zitten gewoon moeilijk, want we moeten concurreren met de langebaan. We zitten dus altijd in de knoei met landelijke wedstrijden. Uitwijken naar andere dagen/avonden is ook geen optie, want dan heeft de KNSB geen uren achter elkaar."

Dit alles zal zaterdag waarschijnlijk wel tot een gedevalueerd Gewestelijk Kampioenschap leiden, met een regionale rijder als Zuid-Hollands Kampioen.