Schaatspeloton.nl - Nieuws - Raad van State geeft groen licht FlevOnice

Raad van State geeft groen licht FlevOnice

geplaatst donderdag 29 november 2007 om 19:49:00 op Schaatspeloton.nl

De nieuwe 5000 meter lange trajectijsbaan FlevOnice in Biddinghuizen heeft, op de weg naar de opening zaterdag, weer een procedurele horde genomen. Natuurmonumenten en Natuur en Milieu hadden bij de Raad van State bezwaar aangetekend tegen de verleende bouwvergunning voor de ijsbaan. Maar volgens het hoogste adviesorgaan van de regering is het niet bewezen dat de natuur te veel wordt aangetast.

FlevOnice moet zaterdag 1 december open gaan voor het publiek dat daarna kan genieten van een vijf kilometer lange ijsbaan door het Flevolandse land. Met de uitspraak van de Raad van State lijken de procedures tegen de aanleg van de ijsbaan, eerder al zijn de bezwaren tegen de bouwvergunning afgewezen, bijna voorbij. Er loopt op dit moment alleen nog een procedure om het bestemmingsplan te wijzigen. Maar dit is meestal een formaliteit.

Wel is het de vraag of de bouw zaterdag helemaal af zal zijn. Donderdag werd er nog hard gewerkt om de baan klaar te krijgen en werden de laatste baandelen gevuld met koelvloeistof. Nu kan de baan gevuld worden met het water dat daarna nog zal moeten bevriezen. Insiders zouden niet geloven dat het gaat lukken, opdrachtgever Henk Ketelaar blijft positief en gaat er vanuit dat het gaat lukken. Dit alles volgens Jan Bredewout, van de regionale website Oldebroek.net, die 23 november de onderstaande filmopnames maakte. Hierin noemt Evert ten Napel de baan de redding voor het marathonschaatsen.

<a href="http://www.loo-oldebroek.net/video/23nov.wmv">Bekijk de video hier.</a>