Schaatspeloton.nl - Nieuws - Van den Berg begint nieuw Twents Koga Schaatsteam

Van den Berg begint nieuw Twents Koga Schaatsteam

geplaatst dinsdag 7 juni 2011 om 18:44:37 op Schaatspeloton.nl

Het nieuwe Koga Schaatsteam presenteert zich.

Het nieuwe Koga Schaatsteam presenteert zich. (bron: Chantal van den Berg | Masterphoto.nl)

Cindy van den Berg zal komend seizoen in de kleuren van fietsfabrikant Koga op het ijs in actie komen. Van den Berg die afgelopen seizoen door blessures niet in actie kwam komt over van de formatie van BTN de Haas-Onlineveilingmeester. Naast Van den Berg zullen de landelijke debutantes Mariels ter Bekke en Anneke Peters voor de nieuwe volledig Twentse ploeg uit gaan komen.

De 25-jarige Cindy van den Berg hoopt vanuit dit nieuwe team terug te komen van haar blessure. Langebaanschaatsster Marlies ter Beke uit Oele is een oud gewestelijk selectierijdster die gaat voor een nieuwe uitdaging in het marathonschaatsen. De 21-jarige Anneke Peters, afkomstig uit Hengelo, heeft meer ervaring op het marathonschaatsen. Peters, die afkomstig is van de schaatsvereniging HIJC te Hengelo, finishte afgelopen seizoen de regionale Noord-Oost Competitie met een vierde plaats in het eindklassement, ook was ze goed voor de zevende plaats in de FlevObokaal wedstrijdcyclus op FlevOnice. Alle rijders van de nieuwe ploegen worden lid van de Haaksbergse schaatsvereniging IJSCH.

Met Koga (Fietsfabrikant, Heerenveen) als Hoofdsponsor en met bct architecten als subsponsor is dit team mogelijk gemaakt en staat er een volwaardig team. Cindy van den Berg is erg enthousiast over de samenwerking "het is geweldig dat we deze sponsoren hebben gevonden en dat we beginnen met een echt Twents marathon team met de ambitie voor meerdere jaren."

Doelstelling in sportieve zin is een opleidingsteam dat wil groeien, maar ook wil winnen. "Cindy was al eens vierde op de alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee. Dus het schaatsteam wil ook sterk zijn op natuurijs." aldus Pieter van Savoyen, afgelopen seizoenen ploegleider bij het marathon schaatsteam bct, die de trainer en de ploegleider is van de nieuwe formatie. Als ploegvertegenwoordiger functioneert Henk Jonker

Wouter Jager, Algemeen Directeur Koga bv: "Schaatsers zijn fietsers. Deze topsporters zijn altijd op zoek naar perfectie en beste materiaal. Daarom sluit dit prima aan op onze merkwaarden en positionering. Met dit team hebben we een mooie entree in deze fantastische schaatsdiscipline."