Schaatspeloton.nl - Nieuws - Deense Grage marathonschaatsster bij ProSport Noord-Holland

Deense Grage marathonschaatsster bij ProSport Noord-Holland

geplaatst maandag 16 mei 2011 om 17:26:43 op Schaatspeloton.nl

ProSport Noord-Holland, een nieuwe damesformatie die gelieerd is aan Hoolwerf Heiwerken, heeft zich verzekerd van de diensten van de Deense langebaanschaatsster Cathrine Grage. Grage die zich in het verleden al enkele malen, internationaal en op Noord-Amerikaans niveau, een uitstap naar het marathonschaatsen veroorloofde krijgt bij ProSport Noord-Holland gezelschap van Lisanne Buurman (Hoolwerf Heiwerken), Marieke van Hoek (Zaes-Eye-Fashion) en Maartje Zwaan (Team W. Janssen b.v.).

De overstap van Cathrine Grage is geen absolute verrassing. De Deense gaf in 2007 na het winnen van de jaarlijkse mass-start bij de Olympic Oval Finale in Calgary tegenover Schaatspeloton.nl al aan interesse te hebben ooit marathons te gaan schaatsen in Nederland en nam ze deel aan de MSI Series, de Noord-Amerikaanse marathoncompetitie. Afgelopen seizoen won de 34-jarige Deense de openingswedstrijd van de Noord-Oost Competitie en nam ze met respectievelijk een zesde en zevende plek deel aan de demonstratie mass-starts in Salt Lake City en Heerenveen.

Naast Grage en de eerder al aangekondigde Lisanne Buurman, die na een ongelukkig seizoen over komt van Hoolwerf Heiwerken, zal ProSport Noord-Holland bestaan uit Marieke van Hoek en Maartje Zwaan. De 27-jarige Van Hoek, in het verleden Nederlands Kampioen op de skeelers, was afgelopen seizoen in de kleuren van Zaes-Eye-Fashion goed voor twee top-10 klasseringen in de KPN Marathon Cup en een vierde plaats tijdens een criterium op de Weissensee. De 22-jarige Zwaan komt over van Team W. Janssen b.v. en was afgelopen seizoen goed voor de elfde plaats in het Jongerenklassement van KPN Marathon Cup.

Bekijk ook:

Marieke van Hoek
Lisanne Buurman
Maartje Zwaan
Cathrine Grage
Sterk en Van de Merwe naar Hoolwerf Heiwerken (26 april 2011)