Schaatspeloton.nl - Nieuws - Lucy Hutten-Witteman stopt, zus naar regio

Lucy Hutten-Witteman stopt, zus naar regio

geplaatst zaterdag 14 mei 2011 om 11:07:14 op Schaatspeloton.nl

Lucy Hutten-Witteman

Lucy Hutten-Witteman

In het nieuwe schaatsseizoen zal het landelijke peloton de ploeg Witteman Tuinen/Groenrijk van de gezusters Lucy en Tessa Witteman niet terug zien. De 27-jarige Lucy Hutten-Witteman heeft aangegeven na negen seizoen op het hoogste niveau te stoppen met marathonschaatsen. Met het stoppen van Lucy keert haar zus Tessa Witteman terug naar het regionale niveau en verdwijnt de ploeg Witteman Tuinen/Groenrijk uit het landelijke peloton.

Lucy Witteman debuteerde in het seizoen 2002/2003 in het landelijke schaatspeloton waar ze opgepikt werd door de formatie van Nefit HR Ketels. Na vier jaar Nefit verruild de Oegstgeeste die formatie voor Zuidema Kranen om na het faillissement van dat bedrijf over te stappen naar HSB Totaal. Bij die ploeg haakte ze halverwege het seizoen af om moeder te worden. Een jaar later keerde ze inmiddels als moeder terug in het landelijke peloton. Ze deed dit samen met haar zus Tessa met wie ze de ploeg Witteman Tuinen/Groenrijk vormde.

Afgelopen seizoen kwam Lucy Witteman alleen in de eerste seizoenshelft op kunstijs in actie. Hierin was ze nog goed voor een vijfde en zevende plek. Op natuurijs kwam Hutten-Witteman niet verder dan een 18e plek in de Alternatieve Elfstedentocht

Bekijk ook:

Lucy Hutten-Witteman
Tessa Witteman