Schaatspeloton.nl - Nieuws - Andrès Landman en Karin Maarse Rijders van de Dag

Andrès Landman en Karin Maarse Rijders van de Dag

geplaatst zondag 13 januari 2008 om 11:08:00 op Schaatspeloton.nl

Door de jury van de Dick van Gangelen Trofee zijn in Heerenveen de meeste punten toegekend aan Andrès Landman (Foekens) en Karin Maarse (DSB Bank). Volgens de jury toonde zij zich het meest aanvallend in het volle Thialf. Bob en Elma de Vries (BAM Schaatsteam en DSB Bank) blijven ook leiden in de Dick van Gangelen Trofee.

Heerenveen, Juryleden: Petra Grimbergen en Hernri Ruitenberg sr.

Heren

Volgens de jury een typische ‘Heerenveen-wedstrijd': een peloton op topsnelheid in een langgerekt lint, waarin het al vroeg begon te kraken en waaruit zich tenslotte een grote kopgroep losmaakte. Andres Landman, misschien wel bevrijd van de druk omdat hij heeft aangekondigd dat dit seizoen zijn laatste is, was vooral in het begin heel actief en werd de aanstichter van de eerste kopgroep, die maar heel moeizaam werd bijgehaald. Bob de Vries reed vooral in de finale ijzersterk, maar ook de jonge Bert van Buren door zijn attente manier van rijden op bij de jury. Tristan Loy was goed op dreef en reed zich ook weer eens in de punten, net als Jan Maarten Heideman, die er toch ook heel vaak bij zit.

Punten:

5 pnt: Andres Landman
4 pnt: Bob de Vries
3 pnt: Tristan Loy
2 pnt: Bert van Buren
1 pnt: Jan Maarten Heideman

+ extra punten PODIUM:

3 pnt: Bob de Vries
2 pnt: Jan Maarten Heideman
1 pnt: Arjan Smit

Dames

Op het ijs van Heerenveen is het ook voor het peloton van de dames altijd weer een feestje en dus werd het een wedstrijd met veel aanvallen, die weliswaar geen van alle op iets uitliepen maar wel voor een aardig kijkspel zorgden. Uiteindelijk waren het toch wel weer de gevestigde namen die de dienst uitmaakten en daarbij maakten de rijdsters van DSB toch wel de beste indruk. Karin Maarse voorop, gevolgd door Elma de Vries en Maria Sterk. Mireille Reitsma verdiende twee punten en het laatste punt was voor de altijd actieve Anniek ter Haar, die er ook nu weer op een slim moment vandoor ging, maar de pech had dat de wedstrijd door een valpartij geneutraliseerd werd en iedereen eenvoudig bij kon komen.

Punten:

5 pnt: Karin Maarse
4 pnt: Elma de Vries
3 pnt: Maria Sterk
2 pnt: Mireille Reitsma
1 pnt: Anniek ter Haar

+ extra punten PODIUM:

3 pnt: Elma de Vries
2 pnt: Foske Tamar van der Wal
1 pnt: Maria Sterk

Ploegen

Het team van Adformatie scoorde bij de mannen de meeste punten, omdat de ploeg veel strijdlust toonde, met drie man in de kopgroep zat en bovendien mooi teamwerk liet zien toen twee rijders vielen en goed georganiseerd werden opgehaald. Datzelfde staaltje prachtig ploegenwerk liet ook Safan zien en werd daarvoor beloond. Hoewel niet iedereen het spel van DSB met een sleurende Peter Baars altijd even mooi vindt, werd de tactiek natuurlijk wel goed uitgevoerd.
Bij de dames waren de rijdsters van DSB opnieuw zeer prominent aanwezig. Dat gold ook voor Landjuweel en in iets mindere mate voor Frisia, waarin vooral Janneke Ensing veel werk verrichtte en het ene gat na het andere dichtreed.

Heren:

5 pnt: Adformatie/Jobnews
4 pnt: DSB Bank
3 pnt: Safan/Sportuitslag

Dames:

5 pnt: DSB Bank
4 pnt: Landjuweel/BTN de Haas
3 pnt: Frisia Financieringen