Schaatspeloton.nl - Nieuws - Habovo/BWaste haalt Bruschke

Habovo/BWaste haalt Bruschke

geplaatst maandag 2 mei 2011 om 18:15:13 op Schaatspeloton.nl

Bram Bruschke

Bram Bruschke

De Stichting Schaats- en Skeelerteam Fryslân heeft de schaatsteams voor het volgende seizoen rond. Naast de eerder al vanuit het Eerste Divisieteam overgehevelde Robert van Dalen versterkt het Top Divisieteam van Habovo/BWaste zich met Bram Bruschke. De 28-jarige Bruschke komt over van BHP Power-play naar de formatie die naast Van Dalen ook uit Timo Verkaaik, Erwin Mesu en Nick Uithoven zal bestaan.

Eerder werd al bekend dat de gestopte Roy Boeve bij Habovo/BWaste vervangen zou worden door Robert van Dalen die over komt uit het Eerste Divisieteam van de Stichting Schaats- en Skeelerteam Fryslân, Adviesburo Harry de Wolff. Ook moest Engbert de Vegt noodgedwongen afscheid nemen van de Top Divisieformatie. Zijn plek wordt nu ingevuld door Bram Bruschke die zich met een vierde plaats afgelopen seizoen tijdens de KPN Grand Prix op het Zweedse Runnmeer bewees als natuurijsspecialist. Ook eindigde hij in de Alternatieve Elfstedentocht als negende. Met Timo Verkaaik, Erwin Mesu en Nick Uithoven als blijvers van het team en Jan Eise Kromkamp als coach denkt het management van de ploeg dat er komende winter een grotere rol gespeeld kan worden zowel op natuur- als kunstijs. De beide hoofdsponsoren Habovo en BWaste blijven in principe aan de ploeg verbonden, maar er wordt nog gezocht naar aanvulling van het sponsor budget.

In de Eerste Divisie zal Adviesburo Harry de Wolff, afgelopen seizoen eindwinnaar van het ploegenklassement in deze klasse, zich versterken met Sjoerd den Hertog en Jelmer Looijestein. Zij vervangen Robert van Dalen en Wierd Osinga die beiden de overstap naar de Top Divisie maken en voegen zich bij Sjaak de Wolff en Niels Mesu. De 19-jarige Den Hertog debuteert op het landelijke niveau na afgelopen seizoen in het regionale 6-Banentoernooi als dertiende te zijn geëindigd. Looijestein reed afgelopen seizoen sponsorloos in het Eerste Divisiepeloton en begint aan zijn vijfde jaar als Eerste Divisierijder.

Bekijk ook:

Sjoerd den Hertog
Jelmer Looijesteijn
Bram Bruschke
Van Dalen komt, De Vegt gaat bij Habovo/Bwaste (23 februari 2011)