Schaatspeloton.nl - Nieuws - Soemanta naar Team Huisman

Soemanta naar Team Huisman

geplaatst dinsdag 29 maart 2011 om 18:54:28 op Schaatspeloton.nl

Lisanne Soemanta

Lisanne Soemanta

Lisanne Soemanta maakt de overstap van Intersport Jan Bols naar Team Huisman, het voormalige Viks Parket. De 23-jarige Soemanta debuteerde dit seizoen in het landelijke peloton en viel daar enkele malen op door haar aanvallende rijden. De Haarlemse voegt zich bij Team Huisman bij kopvrouwe Mariska Huisman en Marije van Marle die eerder overkwam van Hoolwerf Heiwerken. Bij Intersport Jan Bols wordt teleurgesteld gereageerd op het vertrek van Soemanta.

Theo Jurriens manager van Intersport Jan Bols reageert gepikeerd op de overstap van Soemanta, die Jurriens eerder via een wederzijdse afspraak te hebben vastgelegd voor het volgende seizoen. "Een ongehoorde actie, ik ben al bijna een kwart eeuw actief in deze sport maar dit heb ik nog nooit meegemaakt " aldus een geïrriteerde Theo Jurriens, die pleit voor een serieus transferprotocol tussen de marathonploegen.

Gerrit Bakker, ploegleider bij Team Huisman reageert op Jurriens: "Het moment dat Viks stopt ga je op zoek naar een nieuwe sponsor. Zolang je geen nieuwe sponsor hebt en het financieel niet rond is kun je nog geen rijdsters benaderen. Nu ik het financieel rond heb ga je rijders vragen. En uiteindelijk bepalen ze zelf wanneer ze komen. In dit geval is het voor haar zowel sportief als financieel een verbetering." Aldus Bakker die aangeeft eerst Intersport Jan Bols-ploegleidster Alida Pasveer te hebben geïnformeerd alvorens hij Lisanne Soemanta benaderd heeft. "Dus waar praten we over."

Lisanne Soemanta debuteerde dit seizoen succesvol in het landelijke peloton. Zo was Soemanta goed voor een zesde plaats in haar tweede marathon en reed ze in Haaksbergen naar een vijfde plek.

Bekijk ook:

Lisanne Soemanta
Marije van Marle naar De Jong Ursem (8 februari 2011)