Schaatspeloton.nl - Nieuws - Open Oostenrijkse Kampioenschappen op de Plansee

Open Oostenrijkse Kampioenschappen op de Plansee

geplaatst dinsdag 18 december 2007 om 22:57:00 op Schaatspeloton.nl

Terwijl in Nederland de natuurijskoorts langzaam toeslaat is de Oostenrijkse Schaatsbond druk bezig met de organisatie van de Open Oostenrijkse Kampioenschappen marathonschaatsen. De kampioenschappen moeten zondag 20 januari op de voor Nederlanders bekende Plansee plaats gaan vinden. De Heren zullen het kampioenschap verrijden over 42 kilometer, de Dames moeten op de Plansee genoegen nemen met de halve afstand.

Het op bijna 1000 meter hoogte gelegen Plansee meer was tot 1999 regelmatig het decor voor ‘Nederlandse' natuurijswedstrijden. De wedstrijden werden toen georganiseerd door de Stichting AGM waarin de natuurijsclubs van Ankeveen, Giethoorn en Maasland waren vertegenwoordigd. Op het bergmeer werden in die jaren onder andere de Open Nederlandse Kampioenschappen, de AGM Marathon en ook de Open Oostenrijkse Kampioenschappen verreden. Nu keert die laatste wedstrijd dus weer terug op de kalender, dit maal onder auspiciën van de Oostenrijkse Schaatsbond zelf. Deze bond had ook de intentie om de dag voor de wedstrijd op het natuurijs van de Plansee een kunstijsmarathon in Innsbruck te houden. Dit ging echter door organisatorische problemen niet door.

Rond de datum van 20 januari staan in de omgeving wel andere evenementen op de kalender. Zaterdag 19 januari zal in München voor de negende maal de Internationaler Münchener Stunden-Eis-Marathon worden verreden. Woensdag 23 januari is op de Weissensee het officieuze Wereldkampioenschap voor Masters en de Snelle Tour het startsein voor de evenementen op dat Karinthische meer.

Zondag 20 januari zullen om 8 uur 's ochtends de schaatsers dus aan de start kunnen staan van de Open Oostenrijkse Kampioenschappen op de Plansee. De inschrijving is zoals de naam al laat blijken open voor alle, en dus ook Nederlandse, nationaliteiten. Inschrijven kan bij de Oostenrijkse bond via christine.grasl@aon.at en office@assa.or.at of Fax: +43 1 505 7208 tot 11 januari 2008. Inschrijven is gratis en aan de eerste drie aankomenden in de wedstrijd zullen prijzen worden uitgereikt.

Mocht er interesse voor deelname zijn kan er bij de VVV in Reutte informatie ingewonnen worden over kamerreservaties:

Reutte, Untermarkt 34, A-6600 Reutte, Austria, Tel. +43 (5672) 62336,
Fax: +43 (5672) 62336-40, E-Mail: info@reutte.com , www.reutte.com.