Schaatspeloton.nl - Nieuws - Erik-Jan Spijkerman en Lisa van der Geest eindwinnaars 6-Banentoernooi

Erik-Jan Spijkerman en Lisa van der Geest eindwinnaars 6-Banentoernooi

geplaatst zondag 27 februari 2011 om 23:35:47 op Schaatspeloton.nl

Erik-Jan Spijkerman (mi.) als eindwinnaar van het 6-Banentoernooi gefklankeerd door de nummers 2 Job de Ridder (li.) en 3 Leander van der Geest (re.)

Erik-Jan Spijkerman (mi.) als eindwinnaar van het 6-Banentoernooi gefklankeerd door de nummers 2 Job de Ridder (li.) en 3 Leander van der Geest (re.) (bron: Neeke Wassenbergh-Smit)

In Alkmaar hebben Erik-Jan Spijkerman en Lisa van der Geest definitief het regionale 6-Banentoernooi gewonnen. Beiden reden in de finalewedstrijd op het podium en zagen hun leidende positie niet meer in gevaar komen. Spijkerman finishte als laatste van een driemans kopgroep achter Robin Snoek en Koen Klinkhamer. John van Dijk won bij de Masters en verzekerde zich zo van de eindzege in die categorie.

In de C Divisie begon Erik-Jan Spijkerman als leider aan de finalewedstrijd. In de twaalfde wedstrijd maakt de 27-jarige oud A-rijder uit Hoorn onderdeel uit van een kopgroep van drie rijders die in de finale ontsnapte. De dagzege ging hierbij naar Robin Snoek, die op de valreep zijn eerste zege van het seizoen behaalde. Koen Klinkhamer (Team Appel Beton) was goed voor een tweede plek, Spijkerman kwam op de derde plek als eindwinnaar over de streep. In het eindklassement bleef Spijkerman Job de Ridder 44 punten voor, Leander van der Geest volgde daar vlak achter als de nummer drie.

Bij de Dames hield Lisa van der Geest haar leidende positie vast. In de finalewedstrijd moest de Warmondse alleen Roos van den Bos voor laten gaan. Linda Bouwens werd op ijsbaan De Meent derde. In het eindklassement finisht Van der Geest met een voorsprong van ruim 24 punten na het winnen van 6 van de 12 wedstrijden. Simone Oud eindigt als tweeden en Linda Bouwens is ook in het eindklassement derde.

Bij de Masters liet John van Dijk niets aan twijfel over. Van Dijk won de finalewedstrijd en verzekerde zich zo van de eindzege. In de slotwedstrijd was Robert Gaasenbeek goed voor de tweede plaats en finishte Edwin Roetman als derde. In het eindklassement blijf Van Dijk Sjaak Botman met 11 punten voor. Robert Gaasenbeek finishte hier als derde.

Bekijk ook:

Uitslag Finalewedstrijd Masters
Uitslag Finalewedstrijd Dames
Uitslag Finalewedstrijd C Divisie