Schaatspeloton.nl - Nieuws - Dijkstra en Rybakova winnen ook Sylvan Lake Ice Marathon

Dijkstra en Rybakova winnen ook Sylvan Lake Ice Marathon

geplaatst zondag 27 februari 2011 om 22:53:56 op Schaatspeloton.nl

Afgelopen zaterdag hebben Rick Dijkstra en Natalya Rybakova de Sylvan Lake Ice Marathon gewonnen. Beide rijders begonnen de afsluitende wedstrijd van de eerste Alberta International Skating Week als leiders in dat tijdklassement en wisten zich na de zege dan ook zeker van de eindoverwinning. Dijkstra bleef na 100 kilometer Berend Ridder in de laatste meters voor, oud-Olympiër Mark Knoll werd derde.

De omstandigheden waren op het Sylvan Lake zwaar. Niet zo koud als afgelopen week kregen de rijders nu wel een zware wind voorgeschoteld. Uiteindelijk finishte slechts 20 rijders de volledige afstand. Rick Dijkstra, die de 100 kilometer lange wedstrijd voltooide in 4 uur, 3 minuten en 33 seconden, liet in het eindklassement van de eerste Alberta International Skating Week Berend Ridder 54 seconden achter zich. Wim Zwanenburg finishte in dit tijdklassement over wedstrijden over 10, 50 en 100 kilometer als derde.

Bij de vrouwen Natalya Rybakova zich de sterkste. De Kazachse reed haar naaste belaagster Anna Ringsred op 19 minuten en stelde de eindzege in de Alberta International Skating Week veilig. Carolyn Lambert bezette zowel in de Sylvan Lake Ice Marathon als in het eindklassement de derde plek.

Bekijk ook:

Uitslag Dames
Uitslag Heren