Schaatspeloton.nl - Nieuws - Dijkstra en Rybakova winnen derde etappe Alberta International Skating Week

Dijkstra en Rybakova winnen derde etappe Alberta International Skating Week

geplaatst vrijdag 25 februari 2011 om 14:40:38 op Schaatspeloton.nl

Rick Dijkstra voert de kopgroep in ijskoude omstandigheden aan in de 50 kilometer lange wedstrijd op het Sylvan Lake. Natalya Rybakova en Berend Ridder volgen. (bron: Annie Muilwijk)

De voorwedstrijd voor de Sylvan Lake Speed Skating Marathon is gisteren gewonnen door Rick Dijkstra en Natalya Rybakova. De Canadees Dijkstra won wedstrijd over 50 kilometer, die gold als de derde etappe in de Alberta International Skating Week, voor Berend Ridder en Natalya Rybakova. In het klassement dat opgesteld wordt opbasis van de opgetelde eindtijden nemen Dijkstra en Rybakova ook de leiding over.

De Kazachse Natalya Rybakova kon lang mee in de herenwedstrijd en finishte in die wedstrijd dan ook als derde. Dijkstra won na 10 ronden van 5 kilometer de sprint om de zege van Berend Ridder. Wim Zwanenburg eindigde op 4 minuten als derde man. Klassementsleider Blain Hill kwam in de derde etappe niet aan de start en verloor de klassementsleiding aan Rick Dijkstra. De Canadees staat in het klassement nu 51 seconden voor op Berend Ridder. De Amerikaanse Anna Ringsred, die het klassement van de Alberta International Skating Week voorafgaande aan de wedstrijd over 50 kilometer leidde, werd door Rybakova op 6:52 minuut gereden en verloor zo de leidende positie aan de Kazachse.

Zaterdag vind de finalewedstrijd op het Sylvan Lake plaats. De Foothills Sylvan Lake Speed Skating Marathon zal gaan over 100 kilometer.