Schaatspeloton.nl - Nieuws - Noord-Oost Competitie halverwege

Noord-Oost Competitie halverwege

geplaatst maandag 17 december 2007 om 22:08:00 op Schaatspeloton.nl

Zondag is in Deventer de vierde etappe van de Noord-Oost Competitie verreden. Na de wedstrijden op De Scheg, die gewonnen werden door Rob Wessels (C Divisie), Dorien Kuik (Dames) en Rinke de Jong (Masters), zijn alle banen in de regio een keer bezocht. Met Richard Touber (C Divisie), Dorien Kuik (Dames) en Albert Bakker (Masters) aan de leiding gaat het peloton de banen nu nogmaals af.

C Divisie
In de hoogste regionale divisie was het de 21-jarige Rob Wessels die de wedstrijd in Deventer naar zijn hand kon zetten. Na de 60 ronden wedstrijd verwees de schaatser uit Hardenberg Joost Koelen naar de tweede en Ronald Kruijer (VPS Projectsupport BV) naar de derde plaats. Richard Touber (Beelen Sloopwerken) eindigde in Deventer als zevende en blijft met ruime voorsprong op Ronald Kruijer aan de leiding staan van het klassement.

Dames
Bij de Dames was Dorien Kuik goed voor de tweede zege dit seizoen. Na winst in de vorige wedstrijd in Groningen was ook nu de 20-jarige rijdster uit Gasselte te sterk voor Rowenna de Boer die als tweede eindigde en Willemieke Mudde die als derde op het podium plaats mocht nemen. Dorien Kuik blijft door haar overwinning in Deventer aan de leiding halverwege de competitie. Rowenna de Boer staat op de tweede plek in het tussenklassement en Marita Hut die de twee eerste wedstrijden won bezet bezet op enige afstand de derde plek.

Masters
In de Masterscategorie was er op de Scheg een verrassende winnaar aan de meet. Rinke de Jong uit Warns was na 50 ronden te sterk voor Geert Kruims die als tweede eindigde en de op de derde plek binnengekomen Harm Speelman. Albert Bakker blijft ook na de vierde wedstrijd leiden in de Noord-Oost Competitie en kan vanaf poll-position begin aan de tweede seizoenshelft van 13 januari in Groningen.