Schaatspeloton.nl - Nieuws - Voorlopig nog geen natuurijsmarathon

Voorlopig nog geen natuurijsmarathon

geplaatst maandag 17 december 2007 om 19:35:00 op Schaatspeloton.nl

Op z`n vroegst zal pas aan het eind van de week een marathon op natuurijs verreden kunnen worden. Dit zal dan moeten gebeuren in of het Groningse Noordlaren of het Drentse Nieuw-Amsterdam/Veenoord. Het Twentse Haaksbergen dat vorig seizoen de primeur had, heeft dit seizoen geen interesse omdat het niet de allereerste wedstrijd op natuurijs kan zijn. Woensdag word in Nijelamer een kortebaanwedstrijd natuurijs verreden.

De IJs en Skeeler Club Haaksbergen (IJSCH) had woensdagavond de eerste marathon op natuurijs willen laten verrijden, maar ziet hier nu vanaf omdat het Friese Nijelamer op woensdagmiddag de eerste kortebaanwedstrijd op natuurijs laat verrijden. Blijkbaar vind de IJSCH het niet genoeg de eerste marathon op natuurijs te organiseren en zouden zij enkel gaan voor de eerste wedstrijd op natuurijs.

De alternatieve voor Haaksbergen, de traditionele rivalen Noordlaren en Nieuw-Amsterdam/Veenoord, hebben voorlopig nog te maken met te warm weer overdag. Op z'n vroegst wordt er aan het einde van de week een marathon op natuurijs geschaatst.