Schaatspeloton.nl - Nieuws - Dick van Gangelen-uitslag Groningen aangepast

Dick van Gangelen-uitslag Groningen aangepast

geplaatst zondag 20 februari 2011 om 14:14:27 op Schaatspeloton.nl

De Stichting Dick van Gangelen Trofee heeft de puntentoekenning van de gisteravond in Groningen verreden herenwedstrijd aangepast. Jurylid Lex Cazemier had per abuis Kurt Wubben (Groenehartsport.nl) die in de finale de aanval koos aangezien voor Joost Vink (Groen Talent) die daardoor ook drie jurypunten kreeg toebedeeld. Door de drie punten van Wubben klimt de schaatser uit Pijnacker op naar de tweede plaats in het tussenklassement.

"Het is de nachtmerrie van ieder jurylid: je vergissen in de beennummers en de verkeerde schaatser in de wedstijd de punten geven. Dat is ons jurylid Lex Cazemier gisteren in Groningen overkomen toen hij het beennummer 22 in zijn aantekeningen per abuis koppelde aan Joost Vink. Daardoor werd die in de puntenverdeling èn het juryverslag opgenomen in plaats van de rechtmatige eigenaar van het beennummer, Kurt Wubben." aldus Willem Ammerlaan van de Stichting Dick van Gangelen Trofee. "We hebben Kurt Wubben dus tekort gedaan en voor de sympathieke Joost Vink betekent het dat hij weer uit de uitslag verdwijnt. Met vooral ook aan hem onze oprechte verontschuldigingen. Voor Kurt Wubben wil het zeggen dat hij in het klassement van de Dick van Gangelen Trofee nu alleen op de tweede plaats staat, met Ralf Zwitser boven zich en met Karlo Timmerman als nummer drie."

Juryrapporten

HEREN:
De wedstrijd in Groningen kreeg al na 10 ronden een definitieve kopgroep die met nog 100 ronden te gaan aansluiting vond met het peloton. Deze groep kwam niet echt meer in gevaar. Het was duidelijk dat Ami kappers veel vertrouwen had In Jan Maarten Heideman, die mede initiator was van deze kopgroep. Voor de jury was het duidelijk, gezien de samenstelling van deze kopgroep, dat hij de te kloppen man was. Met al zijn routine en de volledige steun van zijn ploeg maakte hij het waar en pakte hij de maximale punten. Kurt Wubben maakte handig gebruik van het afsprintende peloton en zo werd het voor het publiek nog spannend. Ralf Zwitser reed weer een karakteristieke wedstrijd : vallen en via de kopgroep weer terug komen en daarna weer aanvallen.

Juryuitslag Heren:
1. Jan Maarten Heideman (5ptn)
2. Kurt Wubben (3ptn)
3. Ralf Zwitser (1pnt)

Podiumuitslag Heren:
1. Jan Maarten Heideman (5ptn)
2. Mart Bruggink (3ptn)
3. Douwe de Vries (1pnt)

Bekijk ook:

AMI Kappers pakt leiding Dick van Gangelen Trofee voor ploegen (20 februari 2011)