Schaatspeloton.nl - Nieuws - AMI Kappers pakt leiding Dick van Gangelen Trofee voor ploegen

AMI Kappers pakt leiding Dick van Gangelen Trofee voor ploegen

geplaatst zondag 20 februari 2011 om 09:34:39 op Schaatspeloton.nl

In Groningen zijn gisteravond de punten van de Dick van Gangelen Trofee toegekend aan dagwinnaar Jan Maarten Heideman (AMI Kappers) en Wieteke Cramer (MKBasics.nl). Voor de ploegen gaf jurylid Lex Cazemier de meeste punten aan de ploegen van die twee rijders AMI Kappers en MKBasics.nl, door de vijf punten pakte AMI Kappers de leiding in het klassement over van het BAM-Univé Schaatsteam.

Jury: Lex Cazemier

Juryrapporten

DAMES:
Vijf keer onderneemt Wieteke Cramer een poging om uit het peloton weg te rijden. Zelfs in de finale probeert ze nog weg te rijden om de massasprint van het peloton voor te blijven. Ze slaagt hier niet in maar verdient wel de meeste punten voor de Dick van Gangelen Trofee. Foske Tamar van der Wal liet zich goed zien in de tussensprints en was veelal bij de ontsnappingspogingen betrokken. Mariska Huisman was vandaag zeer actief, reed alert en deed goed mee aan ontsnappingspogingen en de tussensprints.

HEREN:
De wedstrijd in Groningen kreeg al na 10 ronden een definitieve kopgroep die met nog 100 ronden te gaan aansluiting vond met het peloton. Deze groep kwam niet echt meer in gevaar. Het was duidelijk dat Ami kappers veel vertrouwen had In Jan Maarten Heideman, die mede initiator was van deze kopgroep. Voor de jury was het duidelijk, gezien de samenstelling van deze kopgroep, dat hij de te kloppen man was. Met al zijn routine en de volledige steun van zijn ploeg maakte hij het waar en pakte hij de maximale punten. Joost Vink maakte handig gebruik van het afsprintende peloton en zo werd het voor het publiek nog spannend. Ralf Zwitser reed weer een karakteristieke wedstrijd : vallen en via de kopgroep weer terug komen en daarna weer aanvallen.

PLOEGEN:
Als ploeg was Ami Kappers de meest aanvallende en controlerende ploeg van de avond. Het team leverde niet alleen de winnaar, maar was met de hele ploeg nadrukkelijk aanwezig Zowel bij aanvallen uit het peloton als het controleren van de positie van Jan Maarten Heideman.
Vanaf de start was het team van MKBasics actief in de kop van het peloton. Zowel Wieteke Cramer, Mireille Reitsma, Sandra 't Hart en Erna Last - Kijk in de Vegte ondernamen ieder pogingen tot ontsnappingen. Lukte het de een niet dan ging de volgende.

Juryuitslag Heren:
1. Jan Maarten Heideman (5ptn)
2. Joost Vink (3ptn)
3. Ralf Zwitser (1pnt)

Podiumuitslag Heren:
1. Jan Maarten Heideman (5ptn)
2. Mart Bruggink (3ptn)
3. Douwe de Vries (1pnt)

Juryuitslag Dames:
1. Wieteke Cramer (5ptn)
2. Foske Tamar van der Wal (3ptn)
3. Mariska Huisman (1pnt)

Podiumuitslag Dames:
1. Carla Zielman (5ptn)
2. Mariska Huisman (3ptn)
3. Foske Tamar van der Wal (1pnt)

Beste Ploeg:
Heren: AMI Kappers (5ptn)
Dames: MKBasics.nl (5ptn)