Schaatspeloton.nl - Nieuws - Van Oosterom en Maarse Rijder van de Dag

Van Oosterom en Maarse Rijder van de Dag

geplaatst zondag 16 december 2007 om 20:40:00 op Schaatspeloton.nl

Door de jury van de Dick van Gangelen Trofee zijn in Amsterdam de meeste punten gegeven aan Jan van Oosterom (Safan/Sportuitslag) en Karin Maarse (DSB Bank). Het enige jurylid van de prijs voor marathonschaatser van het jaar, Jos Niesten, zag in dit tweetal de belangrijkste smaakmakers van de snelle wedstrijden op de Jaap Edenbaan. Bob de Vries en Mireille Reitsma blijven het klassement leiden.

Amsterdam, Juryleden: Jos Niesten

Heren
Het was in Amsterdam echt weer zo'n winterse dag waarop je aan natuurijs denkt. Windstil en vriezend weer, waarin het de rijders niet lukte een kopgroep te formeren. De wedstrijd werd ontsierd door zware valpartijen. Bij de derde puntensprint werd Bob de Vries daar het slachtoffer van. Voor Cédric Michaud ontstond daardoor de kans een sprong in het klassement te maken. Het zag ernaar uit dat hij daar ook in zou slagen, maar in de laatste bocht kwam hij zwaar ten val. Voor de jury was de altijd actieve diesel Jan van Oosterom de man van de wedstrijd. Ook Willem Hut deelde volop mee in de punten vanwege zijn aanvallende rijden. Rob van Meggelen en Andres Landman pakten hun eerste punten.

Punten:
5 pnt: Jan van Oosterom
4 pnt: Willem Hut
3 pnt: Bob de Vries
2 pnt: Rob van Meggelen
1 pnt: Andres Landman

+ extra punten PODIUM:
3 pnt: Cees Juffermans
2 pnt: Karlo Timmerman
1 pnt: Rob Hadders

Dames
Karin Maarse had het in Amsterdam weer eens op haar heupen. Constant geselde zij het peloton met demarrages. Bijzonder jammer was het dat zij met medevluchtster Mischa Top nog in de laatste ronde werden ingehaald. Karin Maarse maakte de wedstrijd en was met afstand degene die de vijf jurypunten verdiende. Ook Mischa Top, die zich volkomen kapot had gereden, kwamen de vier punten meer dan toe. Jaike de Graaf reed in de ogen van de jury een zeer verdienstelijke wedstrijd en kreeg daar drie punten voor. Mariska Huisman en Mireille Reitsma eisten de overige punten voor zich op.

Punten:
5 pnt: Karin Maarse
4 pnt: Mischa Top
3 pnt: Jaike de Graaf
2 pnt: Mariska Huisman
1 pnt: Mireille Reitsma

+ extra punten PODIUM:
3 pnt: Elma de Vries
2 pnt: Daniëlle Bekkering
1 pnt: Maria Sterk

Ploegen
Bij de dames maakte het team van Landjuweel / BTN de Haas de meeste aanspraak op de maximale score, omdat de ploeg tactisch op de overwinning gokte door Mischa Top in de finale met Karin Maarse te laten ontsnappen. Mireille Reitsma deed prima afstopwerk, maar het lukte uiteindelijk net niet. Viks en Up to you too deelden de overige punten.
TNT was met een grote schare supporters naar Amsterdam gekomen en die deed er alles aan om de ploeg te ondersteunen. De spandoeken en aanmoedigingen langs de baan misten hun uitwerking niet en inspireerden het team nadrukkelijk. TNT was dan ook het team dat de maximale score voor het ploegenklassement het meest verdiende..

Heren:
5 pnt: Team TNT Express
4 pnt: Nefit HR Ketels
3 pnt: Safan/Sportuitslag

Dames:
5 pnt: Landjuweel / BTN de Haas
4 pnt: Viks Parket
3 pnt: Up To You Too