Schaatspeloton.nl - Nieuws - Schuit en Van de Bos winnen tiende wedstrijd 6-Banentoernooi

Schuit en Van de Bos winnen tiende wedstrijd 6-Banentoernooi

geplaatst vrijdag 11 februari 2011 om 23:03:00 op Schaatspeloton.nl

De tiende wedstrijd in het regionale 6-Banentoernooi is in Den Haag gewonnen door Tom Schuit en Roos van de Bos. Schuit was op De Uithof het snelst van een kopgroep van acht met Tijs van der Steen (Mijnten/Wessels Baanselectie Utrecht) en Sjaak Oud op de tweede en derde plaats. Erik-Jan Spijkerman en Lisa van der Geest blijven het klassement aanvoeren.

In de C Divisie ontstond er in de wedstrijd een kopgroep van acht rijders, waarbij ook als gastrijder de leider van de Regiocompetitie Zuid Atwan Tolhoek. Het achttal pakte een ronde voorsprong en ging strijden om de dagzege. Hier was in de sprint Tom Schuit net iets sneller dan Tijs van der Steen (Mijnten/Wessels Baanselectie Utrecht) en Sjaak Oud. Tolhoek zag zich net naast het podium terug. In het klassement blijft Erik-Jan Spijkerman aan de leiding, Spijkerman finishte in de hofstad als twaalfde maar zag zijn naast concurrenten het niet veel beter doen.

Bij de Dames eindigde de wedstrijd in een massasprint. Hierin toonde Roos van den Bos zich het snelst voor Simone Oud en Linda Bouwens. Klassementsleidster Lisa van der Geest die achter Kristine Wijdenes kwam op haar thuisbaan niet verder dan een vijfde plaats maar behield de leiding in het algemene klassement.

Bekijk ook:

Uitslag Dames
Uitslag C Divisie