Schaatspeloton.nl - Nieuws - Sjaak Schipper naar Team Angenent

Sjaak Schipper naar Team Angenent

geplaatst maandag 7 februari 2011 om 11:16:55 op Schaatspeloton.nl

Sjaak Schipper voert het Eerste Divisiepeloton aan op weg naar de massasprint

Sjaak Schipper voert het Eerste Divisiepeloton aan op weg naar de massasprint (bron: Schaatspeloton.nl)

Het Eerste Divisieteam van De Goudse Verzekeringen ziet na Nederlands Kampioen Simon Schouten (naar Team Ruitenberg) nu ook Sjaak Schipper vertrekken. De 20-jarige Schipper zal volgend seizoen samen met Kai Reus voor Henk Angenent’s Team Wadro in actie komen in de Eerste Divisie om daarna de overstap naar de Top Divisie te maken. Dit meldt teammanager Richard Sijm van De Goudse Verzekeringen.

Sjaak Schipper was dit seizoen in de kleuren van De Goudse goed voor een zege tijdens de KPN Super Prestige op FlevOnice, daarnaast reed de Medemblikker ook naar een derde plek op de ijsbaan in Biddinghuizen. Komende Zomer richt Schipper zich volledig op het nieuwe skeelerteam van Tjeuke Horsten om daarna aansluiting te vinden bij het team van Angenent.

De Goudse verzekeringen ziet dus opnieuw een talent vertrekken naar een top team in het marathonschaatsen, eerder deze maand vertrok Simon Schouten al naar Team Ruitenberg. Opmerkelijk is dat de afgelopen jaren in het team van Richard Sijm al een aantal talenten vertrokken naar topteams, de jaren ervoor gingen Klaas de Weerd en Rick Smit over naar de top divisie.

Bekijk ook:

Sjaak Schipper