Schaatspeloton.nl - Nieuws - Haagse winst voor Arjan Stroetinga en Elma de Vries

Haagse winst voor Arjan Stroetinga en Elma de Vries

geplaatst zaterdag 15 december 2007 om 22:20:00 op Schaatspeloton.nl

Arjan Stroetinga (BAM Schaatsteam) en Elma de Vries (DSB Bank) hebben in Den Haag gewonnen tijdens de elfde wedstrijddag van de KNSB Cup. In de A Divisie moest de wedstrijd in de finale geneutraliseerd worden vanwege een valpartij. Na de herstart won Stroetinga in de massasprint. Elma de Vries was bij de Dames te sterk voor haar drie mede vluchtsters.

Dames
De wedstrijd bij de Dames werd kleur gegeven door een kopgroep van vier. Al vroeg in de wedstrijd ging klassementsleidster Elma de Vries (DSB Bank) in de aanval. Later kreeg ze daarbij steun van Mireille Reitsma (BTN de Haas/Landjuweel), Maria Sterk (DSB Bank) en Mariska Huisman (Viks Parket). Samen slaagde het kwartet er na een lange achtervolging het peloton te dubbelen en mocht zich op gaan maken voor de finale. In die finale ging Elma de Vries solo in de aanval en pakte op die manier haar zesde overwinning van het seizoen. Achter de Friezin eindigde Mariska Huisman (Viks Parket) op de tweede plek voor Mireille Reitsma (BTN de Haas/Landjuweel) die als derde eindigde.
Mede doordat Mischa Top (BTN de Haas/Landjuweel) de sprint van het peloton won en zo als vijfde in de daguitslag eindigde nam haar ploeg de leiding over in het ploegenklassement van DSB Bank. In alle andere klassementen bleef de klassementsleiding onbedreigd.

A Divisie
De wedstrijd in de A Divisie werd getekend door één van de vele valpartijen waarbij Sandor Stuut (InterCarParts/Vlasman) enkele ronden voor de finish onderuit ging. Stuut moest van het ijs worden gedragen en werd voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Duidelijk is in elk geval dat hij morgen de wedstrijd voor de Essent Cup, waar de Hagenaar derde staat, in Amsterdam zal moeten missen. Door de val werd de wedstrijd die zich al ver in de finale bevond door de jury geneutraliseerd en later, met het rondenbord teruggedraaid naar 10, herstart. De, de hele wedstrijd al onvermijdelijk lijkende, massasprint was na de herstart zeker en werd gewonnen door Arjan Stroetinga (BAM Schaatsteam). Stroetinga was in de massasprint te sterk voor Douwe de Vries (Time Out Sport/Vrieling) die op de tweede plek eindigde, Rob Hadders (Equipe Renault) was goed voor de derde plaats.
In het top van de verschillende klassementen veranderde weinig, of het moet zijn dat Arjan Stroetinga, inliep tot 23 punten achterstand op zijn ploeggenoot Bob de Vries (BAM Schaatsteam) die leider blijft in het Algemeen Klassement.

B Divisie
29 oktober 2005 voltooide Alexis Contin zijn proefstage bij de B-rijders door toen ook in Den Haag zijn derde zege in het toen nog jonge seizoen te behalen. Direct de week daarna zou de jonge Contin voor zijn ploeg Pomaz zijn debuut maken op het hoogste niveau. Nu meer dan twee jaar later was de 21-jarige Fransman terug op het Haagse ijs in de B Divisie. En ook vandaag betekende dit voor hem een overwinning. Anders dan vier weken terug in Alkmaar was, de nu voor de DSB-langebaanploeg uitkomende, Contin nu wel de sterkste. Crispijn Ariëns en Gerwin Smit (beiden Skatepodium.com) completeerde met respectievelijk de tweede en derde plek het Haagse B-podium.
De wedstrijd op de Uithof had sowieso een sterk internationaal karakter. Naast de Fransman Contin waren ook de Nieuw-Zeelander Wayne Begg op de achtste en Kenneth van Steenberge op de negende plaats in de top-10 te vinden. Spanjaard Ronan Sánchez Garcia (Timmerman Transport) op de 17e en Japanner Shinki Yamamoto op de 27e plaats volbrachten de B-wedstrijd met succes.