Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ongeluk blijft Jolanda Langeland achtervolgen

Ongeluk blijft Jolanda Langeland achtervolgen

geplaatst vrijdag 14 december 2007 om 21:56:00 op Schaatspeloton.nl

Jolanda Langeland

Jolanda Langeland

Jolanda Langeland (Steenbergen Fietsen) lijkt dit seizoen niet voor het geluk geboren te zijn. Nadat eerder dit seizoen de 26-jarige schaatsster bij een schoolschaatstraining door haar enkel ging en daardoor meerdere weken was uitgeschakeld heeft de Bedumse nu last van een buikwandbreuk. Maandag zal Langeland onder het mes gaan om aan deze in de buikwand beknelde darm geholpen te worden.

Afgelopen zondag maakte Jolanda Langeland nog weinig succesvol haar rentree na de afwezigheid, maandag kreeg Langeland van haar buik en dinsdag constateerde de dokter een breuk in haar buikwand. Die diagnose bleek later in het ziekenhuis correct; "via een echo kon ik zelfs duidelijk zien wat er aan de hand was. Een stukje van (waarschijnlijk) de dunne darm komt door het breukje in de buikwand naar buiten. Dit raakt bekneld, wat vervolgens de pijn veroorzaakt. De enige oplossing is opereren. Tja...daar zat ik nou net op te wachten." Aldus de marathonschaatsster op haar website.

Maandag al zal Jolanda Langeland geopereerd worden in het ziekenhuis; "Van de ene kant ben ik er super blij om natuurlijk, want hoe sneller ik geholpen ga worden, hoe sneller ik eraf ben. Maar van de andere kant zie ik er als een berg tegenop. Maandag 17 december gaat het gebeuren. Het herstel hangt van veel factoren af, maar ik reken erop dat ik het NK in Assen (6 januari) kan rijden!"

Ondanks de buikblessure Langeland komend weekend in Den Haag en Amsterdam toch aan de start verschijnen. "...niet voor het klassement, want die hoop is allang vervlogen. Ik rij voor mezelf, omdat ik de hele zomer niet voor niets heb getraind en omdat ik niet het hele weekend met mijn hoofd bij de operatie wil zijn. Na het weekend heb ik waarschijnlijk mijn rust wel nodig en dus kan ik mooi met de beentjes omhoog en daarna... hoop ik dat ik genoeg blessureleed heb gehad, dat ik weer eens normaal kan trainen en wedstrijden kan rijden!"

Naast Jolanda Langeland zoekt ook Eric Bisschops (Viks Parket), zij het in zijn geval vrijwillig, het ziekenhuis op. De debuterende A-rijder heeft besloten zijn ogen te laten laseren om van zijn bril verlost te raken. Vanwege deze ziekenhuisbehandeling zal de Voorhouter de wedstrijd op zaterdag in Den Haag moeten missen.