Schaatspeloton.nl - Nieuws - Sjoerd en Mariska Huisman winnen Aart Koopmans Memorial

Sjoerd en Mariska Huisman winnen Aart Koopmans Memorial

geplaatst zaterdag 29 januari 2011 om 14:38:16 op Schaatspeloton.nl

De Aart Koopmans Memorial is op de Weissensee gewonnen door Sjoerd Huisman (SOS Kinderdorpen) en zijn zus Mariska Huisman (Viks Parket). Beide Huismannen waren het snelst in de massasprint. Sjoerd Huisman klopte hierin ploeggenoot Karlo Timmerman (SOS Kinderdorpen) en Christijn Groeneveld (AMI Kappers). Eerder op de dag won Rudi Groenendal de wedstrijd bij de Masters die gold als Open NK.

Voor de Dames begon de Aart Koopmans Memorial om 9 uur in koude omstandigheden. Na 70 kilometer wedstrijd was het Kim van Duivenvoorde (ACE Team) die finalestrijd opende en als eerste de laatste ronde van 10 kilometer in ging met een voorsprong van 25 seconden op het peloton. In de laatste ronde probeerde verschillende schaatssters nog een massasprint te ontlopen. Maar in de laatste kilometers zette Team MKBasics.nl een treintje op voor sprintster Wieteke Cramer en hield het tempo hoog waardoor geen ontsnapping meer kon plaatsvinden en de wedstrijd automatisch uitdraaide op een massasprint. In die sprint toonde Mariska Huisman (Viks Parket) zich het snelst voor Carla Zielman (CENNED) en Daniëlle Bekkering (BTN de Haas – Onlineveilingmeester.nl). Winnaar van de eerste Grand Prixwedstrijd op FlevOnice, Yvonne Spigt (Viks Parket) finishte achter Marije van Marle (Hoolwerf Heiwerken) als vijfde en behield de Groene leiderstrui in de KPN Grand Prix.

Bij de Heren ontstond zich een zelfde soort scenario als bij de Dames. Ook hier probeerde aanvallers onsuccesvol uit de greep van het peloton te blijven. Een kopgroep van twaalf die bij het ingaan van de laatste ronde aan de leiding lag met daarin meerdere natuurijsspecialisten leek even kans te maken maar ook zij werden teruggepakt waarna ook bij de mannen de wedstrijd uitdraaide op een massasprint. Hierin toonde het team van SOS Kinderdorpen zich oppermachtig. De zege ging naar Sjoerd Huisman (SOS Kinderdorpen) die zijn zus dus in haar voetstappen volgde. Maar ook de tweede plaats was met Karlo Timmerman (SOS Kinderdorpen) voor de blauw-witte formatie, Christijn Groeneveld (AMI Kappers) completeerde het podium. Sjoerd Huisman kreeg dankzij zijn winst de Groene leiderstrui die hij overneemt van Rob Hadders die op de vierde plek net naast het podium stond.

Rudi Groenendal ook Open Nederlands Kampioen
Na het afgelopen december behalen van de Nederlandse titel op het Nederlandse natuurijs van de Belterwiede won Rudi Groenendal vandaag op de Weissensee ook de Open Nederlandse titel op natuurijs. Hiervoor moest hij in een kopgroep van vier afrekenen met Sjouke Hellinga die tweede werd, de bronzen Sjaak Botman en Kurt van de Nes. Het Open NK gold tevens als de tweede wedstrijd in de KPN Grand Prix voor Masters. Hierin leidt na twee wedstrijden Sjouke Hellinga in de categorie van 40 tot en met 49 jaar en Albert Bakker staat aan de kop bij de 50-plussers.

Bekijk ook:

Uitslag Heren
Uitslag Open NK Masters
Uitslag Dames