Schaatspeloton.nl - Nieuws - Klaas de Weerd en Jens Zwitser naar Husqvarna

Klaas de Weerd en Jens Zwitser naar Husqvarna

geplaatst vrijdag 28 januari 2011 om 22:01:52 op Schaatspeloton.nl

Team Husqvarna heeft in Klaas de Weerd (Van Werven) en Jens Zwitser (AMI Kappers) twee aanwinsten binnengehaald voor het nieuwe seizoen. Husqvarna, dat naast kopman Yoeri Lissenberg de ook van AMI Kappers over komende Jan Maarten Heideman bevat, verlengde daarnaast de overeenkomst met Koos Kortekaas. Lars Hoogenboom en Bert van Buren moeten Husvarna verlaten, Frank Vreugdenhil vertrok al naar SOS Kinderdorpen.

De 33-jarige Jens Zwitser is erkend natuurijsspecialist met onder andere een overwinning in de Aart Koopmans Memorial en tweede plaatsen bij de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee en de Grand Prix op het Zweedse Runnmeer. Bij AMI Kappers reed de oudste van de gebroeders Zwitser samen met Jan Maarten Heideman die eerder al de overstap maakte naar Husqvarna. Ook de jonge Klaas de Weerd kan zeker op natuurijs uit de voeten, zo werd de 24-jarige Staphorster vorig seizoen tweede in de Finland Ice Marathon in Kuopio en werd hij zevende in de Henk Angenent Classic. Met de komst van Klaas de Weerd en Jens Zwitser kregen Lars Hoogenboom en Bert van Buren te horen dat zij op zoek moeten naar een nieuwe ploeg. Eerder vertrok Frank Vreugdenhil al van Husqvarna naar SOS Kinderdorpen.

Met Yoeri Lissenberg, Jan Maarten Heideman, Jens Zwitser, Klaas de Weerd en de blijvende Koos Kortekaas heeft Husqvarna nu vijf rijders onder contract voor het volgende seizoen. Op Schaatsen.nl geeft ploegleider Dirk Uittenbogaart wel aan nog in onderhandelingen te zijn met een zesde rijder "Als we slagen die rijder aan te trekken gaan we met zes man het nieuwe seizoen in. Maar lukt het niet, dan laat ik het voorlopig even rusten " aldus Uittenbogaart

Bekijk ook:

Jens Zwitser
Klaas de Weerd