Schaatspeloton.nl - Nieuws - Evert Hoolwerf en Cindy Vergeer winnen proloog Talent Trophy

Evert Hoolwerf en Cindy Vergeer winnen proloog Talent Trophy

geplaatst maandag 24 januari 2011 om 22:00:50 op Schaatspeloton.nl

Op de Weissensee is de openingswedstrijd, een proloog voor de Weissensee Talent Trophy, gewonnen door Evert Hoolwerf (Hoolwerf Heiwerken) en Cindy Vergeer (Heijkoop & Partners). Hoolwerf noteerde over de tijdrit van 5 kilometer een tijd van 8 minuten en 3 seconden, Martijn de Groot (Goesting Events) en Tijs van de Steen (Mijnten/Wessels Baanselectie Utrecht) volgde op respectievelijk 8 en 10 seconden.

Voor Evert Hoolwerf kwam de overwinning als een verrassing. Hij is verreweg de jongste die van start ging. "Ik dacht dat ik het verprutst had", zuchtte het 15-jarige schaatstalent. "Ik reed een paar keer in een scheur en kwam moeilijk in mijn ritme." Na 8 minuten en 3 seconden zette hij het ijzer van zijn schaatsen over de streep. Martijn de Groot werd tweede, Tijs van der Steen derde.

Bij de dames voerden de landelijke rijdsters de boventoon. Cindy Vergeer, Marije van Marle (Hoolwerf Heiwerken) en Yvonne Spigt (Viks Parket) staan na een tijdrit over drie kilometer op het podium. Cindy klokte 5.06, Marije 5.08 en Yvonne 5.11. Aggie Walsma (Intersport Jan Bols), tweevoudig winnares in de Weissensee Talent Trophy, staat op 7 seconden van het toptrio op de vierde plaats.

De talenten bereiden zich morgen verder voor op hun wedstrijd van woensdag. Dan rijden de heren 80 kilometer en staat er voor de dames 60 kilometer op het programma. De uitslagen van de proloog en de marathon worden bij elkaar opgeteld om tot een eindklassement te komen.

Bekijk ook:

Uitslag Dames 3 kilometer
Uitslag Heren 5 kilometer