Schaatspeloton.nl - Nieuws - Morten Hendriksen wint eerste Oslo Skøytemaraton

Morten Hendriksen wint eerste Oslo Skøytemaraton

geplaatst donderdag 13 december 2007 om 21:18:00 op Schaatspeloton.nl

De eerste schaatsmarathon op het Noorse kunstijs van de Valle Hovinbaan in Oslo is gewonnen door Morten Hendriksen. Voor de eerste keer organiseerde de ijsclub Aktiv in de Noorse hoofdstad een marathonwedstrijd. Op de tweede plaats eindigde na 109 ronden Gunnar Ligaarden, Bjørnar Einarsen kwam als derde over de meet. Dinsdag werden in Oslo ook wedstrijden over verschillende andere afstanden verreden.

De hoofdwedstrijd werd in Oslo gereden over de klassieke marathonafstand van 42 kilometer en 195 meter. De organisatie had uitgerekend dat dit op de Valle Hovinijsbaan 109 ronden betekende. Aan het eind van die 109 ronden had Morten Hendriksen het beperkte pelotonnetje achter zich gelaten en stond op het hoogste podium. Op een ronde achterstand won Gunnar Ligaarden de sprint om de tweede plek en verwees zo Bjørnar Einarsen naar de derde plaats.

In de Noorse hoofdstad had de Aktiv ijsclub naast de volle marathon ook een wedstrijd over de halve marathonafstand uitgeschreven. Die wedstrijd werd gewonnen door Bjørn Gran-Henriksen. De uurwedstrijd werd gewonnen door Ole Espen Rakkestad, de Spaans/Noorse Asier Peña Iturria, afgelopen zaterdag in Heerenveen nog actief op de ISU World Cup, was het sterkst op de 10km massstart terwijl Tom Grini en Christian Christensen de 5 kilometer wedstrijd wonnen.