Schaatspeloton.nl - Nieuws - Baanselectie Utrecht met grote groep naar Weissensee Talent Trophy

Baanselectie Utrecht met grote groep naar Weissensee Talent Trophy

geplaatst zaterdag 22 januari 2011 om 20:15:47 op Schaatspeloton.nl

Maandag staan bij de proloog van de Weissensee Talent Trophy tien rijders van de Mijnten/Wessels Baanselectie Utrecht aan de start. Door verschillende sponsoren kan de selectie met een grote groep afreizen naar de Weissensee waar de Utrechters onder begeleiding van oud-landelijk rijders Arnold Gaasenbeek en Wim Westerveld in actie zal komen bij de Weissensee Talent Trophy.

De sponsors Bouwbedrijf Wessels uit Zeist en Schaatsspecialist Mijnten uit Hoevelaken hadden het plan opgevat om de trip van 4 rijders te sponsoren. "Toen wij hiervoor gingen selecteren, wat op zich al heel moeilijk was, diende zich opnieuw een sponsor aan voor de 3 dames die nu die kant op reizen." aldus Gaasenbeek, die doelt op Tuincentrum Merkens uit Langbroek. "En Evert Hoolwerf reisde al af op kosten van zijn ouders en toen hadden we nog 2 rijders op ons lijstje staan. Daarop besloot de baancommissie marathon de kosten voor deze 2 rijders voor hun rekening te nemen."

"De 4e sponsor is eigenlijk het gewest, die geld beschikbaar stelde voor de hoogstgeplaatste schaatsers(tot 23 jaar) uit het 6 banentoernooi. De Utrechters uit ons groepje reageerde masaal zodat we genoeg geld binnenhaalde om het totale plaatje rond te krijgen. Oud natuurijs-crack Wim Westerveld gaat mee als verzorger en ik zal ook nog 4 dagen van de partij zijn. Daarnaast zullen Hans en Anja Merkens ook present zijn om bij te springen om het weekje een succes te maken."

Van de Mijnten/Wessels Baanselectie Utrecht zijn de volgende rijders present op de Weissensee, FlevObokaalwinnaar Evert Hoolwerf (Hoolwerf Heiwerken), André Los, Tijs vd Steen, Benjamin Blaschke, Richard Boef, Wop van Cappelle, Sjoerd den Hertog, Weissensee Talent Trophyrunner-up van 2010 Emma Engbers, Roselieke Grendel en Jessica Merkens. Daarnaast zal ook selectielid Antoine de Schipper uit de Eerste Divisie zijn opwachting maken op de Weissensee. Hij doet dit in het landelijke peloton.

Bekijk ook:

Ambitieuze Mijnten en Wessels sponsoren Utrechtse baanselectie (12 december 2010)