Schaatspeloton.nl - Nieuws - Kingma en Bekkering DvG-Rijders van de Dag in Biddinghuizen

Kingma en Bekkering DvG-Rijders van de Dag in Biddinghuizen

geplaatst donderdag 20 januari 2011 om 21:50:52 op Schaatspeloton.nl

De jury van de Dick van Gangelen Trofee heeft na afloop van de KPN Super Prestige Finale Sander Kingma (SOS Kinderdorpen) en Daniëlle Bekkering (BTN de Haas - Onlineveilingmeester.nl) de maximale acht jurypunten gegeven voor de Marathonschaatser van het Jaarprijs. In het klassement gaan Ralf Zwitser (Wadro) en Mireille Reitsma (MKBasics.nl) als leiders het KPN Natuurijs Grand Prix in.

Jury: Lex Cazemier en Eric Korver

Juryrapporten

DAMES:
Daniëlle Bekkering won weliswaar niet de wedstrijd op Flevonice, maar was in de ogen van de jury wel de sterkste in de wedstrijd. Bekkering was betrokken bij de eerste grote ontsnapping met Wieteke Cramer en Yvonne Spigt, en ging even later ook weer mee met Mariska Huisman en Mireille Reitsma in een nieuwe kopgroep. Zo reed ze constant van voren en verdiende zo de meeste punten. Reitsma was in de kopgroep actief en probeerde regelmatig weg te komen in de laatste ronden. Dat leverde haar drie punten op, terwijl Huisman met de laatste punten aan de haal ging voor de manier waarop zij met Reitsma naar de kop reed en haar werk in die groep.

HEREN:
Sander Kingma is bezig aan zijn laatste wedstrijden voor SOS Kinderdorpen en liet op Flevonice nog eens zien wat voor een fantastische knecht die ploeg gaat missen. De man die trainer/schaatser wordt bij Interfarms was zonder twijfel de sterkste van het stel. Kingma sleurde aan kop van de tien man sterke kopgroep dat het een lust was en effende zo het pad voor de winst van de ook al sterke Sjoerd Huisman. Kingma zelf verdiende er in ieder geval de maximale waardering van de jury mee. Ralf Zwitser liet zich ook weer zien, en zoals zo vaak op een positieve manier. Hij probeerde vaak weg te rijden, maar deed dat tevergeefs. Zwitser werd niettemin knap tweede. Arjen Becker raapte de laatste punten op. De stayer van AMI Kappers is de man in vorm, reed op Flevonice opnieuw hard, sterk en aanvallend en lijkt straks de te kloppen man op buitenlands natuurijs.

PLOEGEN:
Bij de dames was er weinig licht te ontdekken tussen VIKS Parket en MK Basics, die allebei steeds evenredig vertegenwoordigd waren in de kopgroepen. De zege van Huisman deed de balans doorslaan in het voordeel van het stoppende VIKS. Wat betreft de heren was er weinig twijfel. SOS Kinderdorpen domineerde de wedstrijd, met Sander Kingma en Sjoerd Huisman in de kopgroep, terwijl daarachter de andere mannen van de ploeg goed werk deden. Dat laatste geldt ook voor het team van Windkr88, dat alles in het werk stelde om Bart de Vries in de leiderstrui te houden. De winst van Huisman deed de weegschaal echter definitief kantelen in het voordeel van SOS Kinderdorpen.

Juryuitslag Heren:
1. Sander Kingma (8ptn)
2. Ralf Zwitser (4ptn)
3. Arjen Becker (2ptn)

Podiumuitslag Heren:
1. Sjoerd Huisman (8ptn)
2. Ralf Zwitser (4ptn)
3. René Ruitenberg (2ptn)

Juryuitslag Dames:
1. Daniëlle Bekkering (8ptn)
2. Mireille Reitsma (4ptn)
3. Mariska Huisman (2ptn)

Podiumuitslag Dames:
1. Mariska Huisman (8ptn)
2. Daniëlle Bekkering (4ptn)
3. Mireille Reitsma (2ptn)

Beste Ploeg:
Heren: SOS Kinderdorpen (8ptn)
Dames: Viks Parket (8ptn)