Schaatspeloton.nl - Nieuws - Barry de Vries en Carolien Hunneman winnen in Noord-Oost Competitie

Barry de Vries en Carolien Hunneman winnen in Noord-Oost Competitie

geplaatst maandag 17 januari 2011 om 17:02:57 op Schaatspeloton.nl

De zevende wedstrijd in de regionale Noord-Oost Competitie is zondagavond in Deventer gewonnen door Barry de Vries (C Divisie), Carolien Hunneman (Dames) en Rudi Groenendal (Masters). Barry de Vries was in de C Divisie het snelst van een vijfmanskopgroep met een ronde voorsprong, Jan Marten Verbree en Teake de Boer waren goed voor de tweede en derde plek.

Klassementsleider Arjan Elferink maakte geen onderdeel uit van het vijfmansschap dat in Deventer de aanval zocht. Met een zevende plek behield Elferink echter nog wel de leiding in het klassement. De dagzege ging dus naar Barry de Vries, die dit seizoen nog niet op het podium stond. Naast De Vries, Verbree en De Boer finishte Ruben Wieberdink en Sieger Oldenkamp als enigen van de kopgroep naast het podium.

Bij de Dames was de zege voor Carolien Hunneman. De 21-jarige Oosterwoldse versloeg Lisette Hoekstra (Liv voeding en leefstijladvies) en Annewil Schreuder (Groninger Talentenploeg). Klassementsleidster Sharon Hendriks finishte op de vijfde plaats en staat stevig aan de leiding in de competitie die nog drie wedstrijden telt. Ditzelfde geldt bij de Masters waar klassementsleider Rudi Groenendal samen met Piet Hijlkema twee ronden voorsprong pakte op het peloton. De Nederlands Kampioen op natuurijs Groenendal klopte in de finale Hijlkema en pakte zo zijn vijfde zege in de Noord-Oost Competitie. Sjouke Hellinga was de sterkste van een achtervolgende groep van acht met een ronde achterstand en legde zo beslag op de derde plaats.

Bekijk ook:

Uitslag Dames
Uitslag C Divisie
Uitslag Masters