Schaatspeloton.nl - Nieuws - André Withaar stopt met marathonschaatsen

André Withaar stopt met marathonschaatsen

geplaatst zondag 16 januari 2011 om 23:47:58 op Schaatspeloton.nl

André Withaar

André Withaar

Aan het eind van het seizoen stopt André Withaar (Interfarms Schaatsploeg) als marathonschaatser. De 29-jarige Groninger heeft dit enkele weken geleden al medegedeeld aan zijn ploeg Interfarms. Withaar, die sinds 2004 op het hoogste niveau uitkwam, kiest aan het eind van het seizoen voor zijn gezin en zijn werk dingen die hij niet kon combineren met presteren op het hoogste niveau van marathonschaatsen.

"De combinatie van gezin, werk en schaatsen is niet optimaal om te kunnen presteren op het hoge niveau wat momenteel noodzakelijk is in de topcompetitie van het marathonschaatsen." aldus André Withaar die in 2004 naar het Top Divisiepeloton promoveerde na een jaar eerder Nederlands Kampioen bij de B-rijders te zijn geworden. Ook won hij het seizoen daarvoor de Greenery Driedaagse op dat niveau. Door een knieblessure, fysieke ongemakken en trieste familieomstandigheden is Withaar momenteel bezig aan een uiterst teleurstellend seizoen. Toch hoopt Withaar tijdens de natuurijswedstrijden op de Weissensee en in Zweden zijn schaatscarrière met goede prestaties te kunnen afsluiten.

Withaar kwam in zijn zevenjarige marathonschaatscarrière op het hoogste niveau uit voor De Hypotheker, InterCarParts/Vlasman, Vlasman en dit seizoen de Interfarms Schaatsploeg.

Bekijk ook:

André Withaar