Schaatspeloton.nl - Nieuws - De Haan Westerhoff en Power-play vinden elkaar in nieuwe ploeg

De Haan Westerhoff en Power-play vinden elkaar in nieuwe ploeg

geplaatst zaterdag 15 januari 2011 om 08:00:00 op Schaatspeloton.nl

De kern van de nieuwe ploeg DHW Power-play met staand vlnr Durk Fabriek, Bart de Vries, Jouke Hoogeveen, zittend vlnr Mart Bruggink en Crispijn Ariëns.

De kern van de nieuwe ploeg DHW Power-play met staand vlnr Durk Fabriek, Bart de Vries, Jouke Hoogeveen, zittend vlnr Mart Bruggink en Crispijn Ariëns.

De sponsoren De Haan Westerhoff en Power-play zullen volgend jaar een nieuwe gezamenlijke ploeg op het ijs brengen. De formatie die de naam DHW Power-play zal krijgen heeft zich al verzekerd van de diensten van Crispijn Ariëns, Bart de Vries, Durk Fabriek, Jouke Hoogeveen (allen Team Windkr88) en Mart Bruggink (BHP Power-play). Naast de hoofdmacht zal er in elk geval ook een opleidingsploeg komen.

Samen sponsoren ze al bijna 15 jaar in het marathonschaatsen en al 10 jaar in het skeeleren, de twee Friese ondernemers Paul Olijve van De Haan Westerhoff en Jork Wielinga van Power-play. De twee ondernemers vonden het gezien identieke filosofie voor de sponsoring het slechts een kwestie van tijd dat deze samenwerking tot stand zou komen. Deze filosofie, zelf benoemd als "Altijd met de doelstelling om vooral de schaats- en skeelertalenten alle mogelijke faciliteiten te bieden om zich te kunnen ontwikkelen tot topsporters. Vele talenten hebben hiervan gebruik gemaakt en hebben zich daardoor naar een hoger niveau kunnen ontwikkelen." hopen de twee sponsoren nu verder uit te kunnen bouwen.

"Door de handen nu ineen te slaan, kan er ook een stap voorwaarts worden gemaakt, namelijk het langer vasthouden van deze talenten. Er is de overtuiging dat het verlengen van de opleidingsperiode, de ontwikkeling van de rijders ten goede komt." aldus het tweetal "Verder kan er worden uitgebreid door met een bredere groep te gaan werken en met meerdere teams op verschillende niveaus. Tevens wordt ervoor gezorgd, dat ook in de maatschappelijke carrière van de sporter wordt voorzien. Er wordt een totaalconcept geboden, waarbij de ontwikkeling van de sporter voorop staat."

De ploeg DHW Power-play zal komend seizoen op het ijs verschijnen met de kern van Team Windkr88 waar De Haan Westerhoff sponsor is. Van Windkr88 maken Crispijn Ariëns, Durk Fabriek, Jouke Hoogeveen en Bart de Vries de overstap, Mart Bruggink komt over van BHP Power-play. Dit seizoen presteert Bart de Vries van het vijftal tot nu toe het best. De jongste telg van de familie De Vries won de eerste wedstrijd van de KPN Super Prestige, waarin hij ook na vier wedstrijden nog steeds de leider is, daarnaast is de 22-jarige Haulenaar de drager van de Witte Jongerentrui. Crispijn Ariëns was tot nu toe goed voor drie podiumplekken waarvan de belangrijkste de tweede plek tijdens de natuurijsklassieker De 100 van Earnewâld. Mart Bruggink die dus als enige overkomt uit de kern van BHP Power-play debuteert dit jaar op het hoogste niveau waarin hij al enkele keren dicht bij het podium was.

Een trotse Jork Wielinga laat weten dat de meeste jongens van de ploeg voor meerdere jaren zijn vast gelegd ondanks interesse van andere ploegen. "Echt alle grote ploegen, behalve BAM, heeft wel aan een of meerdere jongens een aanbod gedaan. Maar de jongens hebben de voorkeur voor onze organisatie gegeven in plaats van het geld. Ze vissen dus allemaal achter het net." aldus Wielinga, "Door alle ploegen werd meer geboden dan ze bij ons krijgen. Maar door de samenwerking met DHW (de Haan Westerhoff) kunnen wij talenten dus langer behouden alvorens ze voor de grote ploegen gaan kiezen."

DHW Power-play zal onder leiding komen te staan van hoofdtrainer en coach, oud marathonrijder Bram Sikma en hij zal worden geassisteerd door Stephan Wielinga. Naast het Top Divisieteam zal ook een opleidingsteam in de Eerste Divisie worden opgezet, ook zijn er nog ver gevorderde plannen voor een tweede Top Divisieteam.

Naast het marathonschaatsteams zal DHW Power-play ook met een skeelerteam op de weg verschijnen. Hiervoor zullen Crispijn Ariëns, Arjan en Gerwin Smit en Durk Fabriek uitkomen. Daarnaast zal er tevens een tweede skeelerteam onder dezelfde vlag uit gaan komen.