Schaatspeloton.nl - Nieuws - Jochem Uithoven vervangt stoppende Cees Juffermans bij Wadro

Jochem Uithoven vervangt stoppende Cees Juffermans bij Wadro

geplaatst donderdag 13 januari 2011 om 19:48:12 op Schaatspeloton.nl

Cees Juffermans

Cees Juffermans

Cees Juffermans (Wadro) stopt aan het eind van het seizoen als marathonschaatser. De voormalig Olympisch shorttracker ziet zich tot stoppen genoodzaakt door longproblemen. Het Wadroteam van Henk Angenent heeft in Jochem Uithoven (Groen Talent) echter al direct een vervanger voor het nieuwe seizoen gevonden. Uithoven was op zoek naar een nieuwe ploeg na het stoppen van sponsor Groen Talent aan het einde van het seizoen.

Cees Juffermans maakte in 2006, na eerder dat jaar als shorttracker deel te hebben genomen aan de Olympische Spelen van Turijn, de overstap naar het marathonschaatsen. In de kleuren van TNT Express was de Stompwijker na een gewennig eerste jaar in het seizoen 2007/2008 drie maal het sterkst op het hoogste niveau. Na dat succesvolle seizoen bleven nieuwe zeges uit, met uitzondering van vorig seizoen een zege tijdens de mass-start demonstratie op het Olympische Kwalificatietoernooi. Dit seizoen wist Cees Juffermans drie maal naar het podium te sprinten, een maar als tweede en twee maal als derde. Door problemen aan zijn longen, juist verergerd door koude lucht, ziet Juffermans zich nu genoodzaakt te stoppen met marathonschaatsen.

Het team Wadro heeft in de persoon van Jochem Uithoven direct al een vervanger voor Cees Juffermans binnengehaald. De 25-jarige Brabander zal de overstap maken van Groen Talent dat na dit seizoen stopt als hoofdsponsor. Uithoven won in 2009 met de finalewedstrijd van de KNSB Cup zijn enige wedstrijd op het hoogste niveau, daarnaast is hij meervoudig kampioen van het Gewest Noord-Brabant/Limburg/Zeeland.

Bekijk ook:

Cees Juffermans
Jochem Uithoven