Schaatspeloton.nl - Nieuws - Pieter-Jan van Eck twee jaar langer bij Team Ruitenberg

Pieter-Jan van Eck twee jaar langer bij Team Ruitenberg

geplaatst dinsdag 11 januari 2011 om 20:13:24 op Schaatspeloton.nl

Pieter Jan van Eck

Pieter Jan van Eck

Team Ruitenberg en Pieter-Jan van Eck hebben een akkoord bereikt over de verlenging van het contract van de rijder. De 21-jarige Van Eck tekent twee jaar bij en verbindt zich hiermee tot 2013 aan het ambitieuze team dat eerder bekend maakte komend seizoen met twee teams op het ijs te zullen verschijnen. Op dit moment neemt Van Eck noodgedwongen rust.

Vorig seizoen had Pieter-Jan van Eck een zeer goed jaar met zeges tijdens de Aart Koopmans Memorial, en in het Jongerenklassement van de Marathon Cup. Daarnaast behaalde Van Eck een tweede plaats bij de natuurklassieker de Ronde van Loosdrecht bij de Zweedse Grand Prix op het Runnmeer. Het goede werd beloond met de Willem Poelstra Trofee.

Dit seizoen loopt voor Van Eck echter een stuk minder. Al vroeg in het seizoen moest de 21-jarige Zuilichemer gedwongen rust nemen na overtrainheid en de naweeen van de ziekte van Pfeiffer. Na een seizoen vol tegenslagen kan Van Eck dus nu weer positief vooruit kijken, met een verlengd contract bij Team Ruitenberg. Voor komend seizoen gaat Pieter-Jan van Eck tevens deel uitmaken van het Inline-skateteam Ruitenberg.

Bekijk ook:

Pieter-Jan van Eck
Gedwongen rust voor Pieter Jan van Eck (16 november 2010)