Schaatspeloton.nl - Nieuws - Bruggink, Bolks, Van den Berg en Swenne kampioenen Overijssel/Gelderland

Bruggink, Bolks, Van den Berg en Swenne kampioenen Overijssel/Gelderland

geplaatst dinsdag 11 januari 2011 om 18:14:39 op Schaatspeloton.nl

In Deventer hebben zondagavond zijn Eerste Divisierijder Alfred Bolks en Top Divisierijder Mart Bruggink (BHP Power-play) gewestelijk kampioen geworden van respectievelijk Gelderland en Overijssel. Kimberly van den Berg (Overijssel) en Andrea Swenne (Gelderland) verdeelde in het gezamenlijke kampioenschap de damestitels, de Overijsselaar Kurt van de Nes en Gelderlander Harri Klein Gebbink werden kampioen bij de Masters.

Zoals gebruikelijk is door het gebrek aan een 400 meterbaan in Gelderland wordt de gewestelijke titelstrijd van de Gewesten Overijssel en Gelderland gezamenlijk verreden. Bij de Heren was het op zondag Alfred Bolks die zich van de twee provincies het snelde toonde. De Gelderlander liet zijn provinciegenoot Remco Nijkamp (Bolster Wintersport) en Overijsselaar Mart Bruggink achter zich. Bruggink behaalde zo de Overijsselse titel. De als vierde en vijfde gefinishte Mike van den Berg (Free-Wheel) en René Altena completeerde het Overijsselse podium. De als achtste gefinishte Thomas Kruk (VDH Tegels Sanitair Natuursteen) mocht voor het Gelderse brons naar het podium.

Bij de Dames was de Gelderse kampioene makkelijk aan te wijzen. Andrea Swenne was op de zesde plaats de enige Gelderse en behaalde zo de gewestelijke titel. De wedstrijd werd in Deventer gewonnen door Kimderly van den Berg (Haak BV), die Sharon Hendriks en Chantal van Marle naar het Overijsselse zilver en brons verwees en zo de Overijsselse titel ophaalde. Ook bij de Masters waren de eerste drie van de wedstrijd afkomstig uit Overijssel. Kurt van de Nes behaalde de gewestelijke titel, Koene Mulder was goed voor het zilver, Han Huurneman mocht met het brons naar huis. Harri Klein Gebbink was op de vierde plaats de beste Gelderlander en behaalde zo ook een gewestelijke titel. Hij zag Fred Boelens en Henk vande Belt terug op het podium.