Schaatspeloton.nl - Nieuws - Mark Ooijevaar en Lisa van der Geest winnen in 6-Banentoernooi

Mark Ooijevaar en Lisa van der Geest winnen in 6-Banentoernooi

geplaatst maandag 10 januari 2011 om 19:07:55 op Schaatspeloton.nl

De negende wedstrijd in het 6-Banentoernooi is in Utrecht gewonnen door Mark Ooijevaar (C Divisie), Lisa van der Geest (Dames) en Paul Robijn (Masters). Ooijvaar was in de C Divisie na 50 ronden duidelijk het snelst van een kopgroep van acht rijders. Christiaan van den Berg en Leander van der Geest finishte als nummers twee en drie.

In de C Divisie gingen op de Vechtsebanen dus acht rijders rond. Onder die acht de belangrijkste rijders van het klassement, klassementsleider Erik-Jan Spijkerman en zijn naaste concurrenten Job de Ridder en Christiaan van den Berg. Aan de meet kwam van dit drietal echter alleen Van den Berg op het podium, hij moest na twee zeges nu genoegen nemen met de tweede plaats terwijl Mark Ooijevaar zijn derde zege pakte. Leander van der Geest, de nummer vier van het klassement, finishte in Utrecht als derde.

Bij de Dames ging de zege alweer voor de vijfde maal naar Lisa van der Geest. De Warmondse was na 35 ronden het snelst in de massasprint van een klein peloton. Ellen de Waard finishte als tweede, Roos van den Bos werd derde. In het klassement heeft Lisa van der Geest nu een ruime voorsprong van 14,5 punten op Simone Oud die in Utrecht pas als negende finishte. Bij de Masters ging de zege naar Zuid-Hollands kampioen Paul Robijn. Robijn won de sprint van zijn twee medevluchters Bram Biesterveld en Hayo van der Werf die twee en drie werden.

Bekijk ook:

Uitslag Masters
Uitslag Dames
Uitslag C Divisie