Schaatspeloton.nl - Nieuws - DvG punten voor Geert-Jan van der Wal en Lieke Splinter

DvG punten voor Geert-Jan van der Wal en Lieke Splinter

geplaatst zondag 9 december 2007 om 23:23:00 op Schaatspeloton.nl

De meeste punten voor de Dick van Gangelen Trofee zijn in Assen verdeeld aan Geert-Jan van der Wal (Nefit HR Ketels) en Lieke Splinter (Östersund). Het tweetal waren volgens de jury de smaakmakers van de wedstrijd op de Smelt. Bob de Vries (BAM Schaatsteam) en Mireille Reitsma (BTN de Haas/Landjuweel) blijven leiden in de tussenstand van de Dick van Gangelen Trofee.

Assen, Juryleden: Lex Cazemier en Anjo Hofman (gastjurylid)

Heren
Er waren een paar rijders die er uit sprongen, waarvan Geert-Jan van der Wal wel het meest. Het was voor de jury moeilijk uit te maken wie de nummer 1 moest zijn: hij of Douwe de Vries. De jury oordeelde dat Geert-Jan niet alleen voor zichzelf, maar met name ook voor zijn ploeg heel goede dingen deed. Jan Maarten Heideman was erg actief en als enige DSB-er ging hij regelmatig in de aanval. Hij was ook de terechte winnaar omdat hij niemand weg liet rijden. Regelrechte sensatie was dat BAM niemand bij de eerste 20 had. Voor de punten in het Essent-klassement was dat ook niet nodig, maar er had zeker een knecht bij moeten zitten, zoals bij Nefit.

Punten:
5 pnt: Geert-Jan van der Wal
4 pnt: Douwe de Vries
3 pnt: Jan Maarten Heideman
2 pnt: Henk Angenent
1 pnt: Bertjan van der Veen

+ extra punten PODIUM:
3 pnt: Jan Maarten Heideman
2 pnt: Rob Hadders
1 pnt: Douwe de Vries

Dames (Alkmaar, zaterdag; Juryleden: Jolanda Grimbergen en Bert Verduin)
Een wedstrijd die door de tussensprints een boeiende en verrassende ontknoping kreeg . Als meest aanvallende schaatsster heeft de jury voor Lieke Splinter gekozen. De beslissende ontsnapping, samen met Sandra 't Hart, was voor haar. Ze maakte in de wedstrijd een attente indruk, maar vooral in de finale nam ze het initiatief en maakte het heel sterk af. De tweede plek gaat naar Maria Sterk, steeds nadrukkelijk aanwezig , ook in de finale. Deze schifting miste Mireille Reitsma en daardoor net niet lang genoeg in beeld. Janneke Ensing was de hele wedstrijd voorin en in een kansrijke kopgroep te vinden. Een aanwinst voor het peloton. Het laatste punt is voor Karin Maarse, die een dijk van een wedstrijd reed. Ze reed aanvallend, maar is ook voor de ploeg waardevol.

Punten:
5 pnt: Lieke Splinter
4 pnt: Maria Sterk
3 pnt: Mireille Reitsma
2 pnt: Janneke Ensing
1 pnt: Karin Maarse

+ extra punten PODIUM:
3 pnt: Lieke Splinter
2 pnt: Sandra ‘t Hart
1 pnt: Daniëlle Bekkering

Ploegen
Bij de dames was de sterkste én meest aanwezige ploeg, die van DSB. Het spel om de punten voor het klassement werd heel goed gespeeld door Team Bekkering / Frisia. Heel effectief in tussensprints maar vooral in de finale was Danielle Bekkering zelf ook ijzersterk. Pro Horeca was voor de jury een aangename verrassing. Bij de heren ging de eer voor de ploeg van de dag naar Time Out, onder de bezielende aanvoering van aanvaller Douwe de Vries. Diezelfde rol was er weggelegd voor Geert-Jan van der Wal, die bij Nefit toch de onvermoeibare aanjager was. De eervolle vermelding was voor de ploeg De Haan Westerhoff/Vrieservice.

Heren:
5 pnt: Time Out Sport/Vrieling
4 pnt: Nefit HR Ketels
3 pnt: De Haan Westerhoff/VrieService

Dames:
5 pnt: DSB Bank
4 pnt: Frisia Financieringen
3 pnt: Pro Horeca