Schaatspeloton.nl - Nieuws - Estland krijgt Nationaal Kampioenschap marathonschaatsen

Estland krijgt Nationaal Kampioenschap marathonschaatsen

geplaatst woensdag 5 januari 2011 om 21:15:37 op Schaatspeloton.nl

Nadat eerder al bekend werd dat in Estland een Estse marathoncompetitie georganiseerd wordt, aanstaande zaterdag vind hier de eerste wedstrijd van plaats, krijgt de Noord-Baltische republiek nu ook een nationaal kampioenschap marathonschaatsen. Bij de vierde editie van de internationale Kalevipoja Uisumaraton op zaterdag 26 februari in Mustvee zullen de beste Esten zich tot nationaal kampioen van hun land kronen.

Inschrijving voor de Kalevipoja Uisumaraton is open tot 23 februari voor alle, ook Nederlandse, geïnteresseerden. Twee dagen eerder vind ik Pärnu de finalwedstrijd van de Estse marathoncompetitie, de Eesti Maratonuisutamise sari, plaats. Ook voor die wedstrijd is een open inschrijving.

Bij de Kalevipoja Uisumaraton zijn op de 50 kilometerwedstrijd voor de Heren zes en voor de Dames drie prijzen beschikbaar. De drie beste Esten in elke categorie zullen daarnaast ook de eremedailles van het eerste Estse Kampioenschap marathonschaatsen krijgen.

Vijfde officiële Nationaal Kampioenschap
Estland is na Nederland, de Verenigde Staten, Finland en Zweden het vijfde land dat dit seizoen een officieel nationaal kampioenschap marathonschaatsen krijgt. In het verleden hebben ook de Belgen een nationale titelstrijd gehad, deze titelstrijd die samen viel met het Gewestelijke Kampioenschap van Noord-Brabant/Limburg/Zeeland vind inmiddels al enkele jaren niet meer plaats.

Bekijk ook:

Estse marathoncompetitie krijgt vorm (5 december 2010)