Schaatspeloton.nl - Nieuws - Roy Boeve stopt per direct vanwege zwabbervoet

Roy Boeve stopt per direct vanwege zwabbervoet

geplaatst maandag 3 januari 2011 om 22:01:07 op Schaatspeloton.nl

Roy Boeve (Habovo/Bwaste) in 2008 als winnaar van de eerste Super Prestigemarathon op FlevOnice.

Roy Boeve (Habovo/Bwaste) in 2008 als winnaar van de eerste Super Prestigemarathon op FlevOnice. (bron: Schaatspeloton.nl)

De marathonschaatscarrière van Roy Boeve (Habovo/Bwaste) is per direct beëindigd. De 25-jarige Kampenaar reed afgelopen nieuwjaarsdag op FlevOnice, waar hij twee jaar geleden zijn enige zege op het hoogste niveau behaalde, zijn laatste marathon. Boeve kampt met een voetblessure, de zogenaamde zwabbervoet. De last die hij hiervan heeft noopt Boeve om de schaatsen aan de wilgen te hangen.

In 2006 debuteerde Roy Boeve op het hoogste niveau in de kleuren van De Hypotheker, in de jaren daarna kwam hij uit voor opeenvolgend Beelen Sloopwerken, Safan, het BAM Schaatsteam en dit seizoen voor Habovo/Bwaste. In de kleuren van Safan behaalde Roy Boeve zijn enige zege op het allerhoogste niveau op 17 december 2008 won hij de allereerste Super Prestigewedstrijd op het ijs van FlevOnice voor Sjoerd Huisman en Sandor Stuut. Twee jaar later reed hij afgelopen zaterdag op die zelfde baan zijn laatste marathon, hij moest als na 7 ronden afhaken. Na zijn terugtreden als actief schaatser treed Boeve dit seizoen toe tot de begeleiding van zijn ploeg, als skeeleraar blijft Boeve wel actief sporter.

Bekijk ook:

Roy Boeve