Schaatspeloton.nl - Nieuws - Timmerman en Zielman beginnen 2011 met zege

Timmerman en Zielman beginnen 2011 met zege

geplaatst zaterdag 1 januari 2011 om 16:00:46 op Schaatspeloton.nl

Karlo Timmerman (SOS Kinderdorpen) wint in Biddinghuizen de Nieuwjaars Super Prestige.

Karlo Timmerman (SOS Kinderdorpen) wint in Biddinghuizen de Nieuwjaars Super Prestige. (bron: Schaatspeloton.nl)

Op FlevOnice hebben Karlo Timmerman (SOS Kinderdorpen) en Carla Zielman (CENNED) de inmiddels traditionale nieuwjaarswedstrijd gewonnen. Timmerman was in de eerste massasprint van het seizoen sneller dan Ingmar Berga (AMI Kappers) en Geert Plender (Van Werven). Zielman won de sprint van een kopgroep van dertien dames, die een ruime minuut voorsprong hadden, voor Daniëlle Bekkering (BTN de Haas-Onlineveilingmeester.nl) en Andrea Sikkema (Van der Wiel).

Met de nieuwjaarsnacht net achter de rug ging het damespeloton om 12:00 uur van start voor hun wedstrijd over 50 kilometer. Vroeg in de wedstrijd toonde de in het Groene pak van de Super Prestige gestoken Sandra 't Hart (MKBasics.nl) zich aanvallend en mede onder haar aanvoering ontstond een kopgroep die na het aansluiten van enkele late overstekers uitgroeide tot een omvangrijke kopgroep van 13 dames met daarin alle favorieten aanwezig. De groep bouwde gestaag haar voorsprong uit tot meer dan een minuut en ging om de eerste dagzege van het nieuwe kalenderjaar strijden. Erna Last-Kijk in de Vegte (MKBasics.nl) opende twee ronden voor het eind de strijd, waarna verschillende aanvallers probeerde weg te komen. Geen van hen slaagden daarin waardoor de sprint van de groep van 13 de winnares moest bepalen. In die sprint was het KPN Marathon Cupklassementsleidster Carla Zielman (CENNED) die zich tot eerste marathonwinnares van 2011 kroonde. De Nederlands Kampioene op kunstijs verwees Daniëlle Bekkering (BTN de Haas-Onlineveilingmeester.nl) en Andrea Sikkema (Van der Wiel) naar de tweede en derde plek. 't Hart die als zevende finishte verloor haar Oranje leiderspak van de KPN Super Prestige aan Carla Zielman. Margo van de Merwe (Stouwdamsport) bleef in het bezit van het Wit.

De Heren brachten op zwaar ijs een zeer mooi begin van 2011 op het ijs. In een strijdende wedstrijd kwam het er uiteindelijk toe dat verschillende kleine groepjes die verspreid over de baan rondreden samenklonterden tot een nieuw peloton. Dit peloton van slechts 28 man mocht gaan strijden om de eerste zege van het nieuwe jaar. Voor rijders als Jorrit Bergsma en Arjan Stroetinga (BAM-Univé Schaatsteam), maar ook Sjoerd Huisman (SOS Kinderdorpen) was dit een bittere pil. Zij kwamen op achterstand en waren daardoor uitgeschakeld voor de overwinning. Voorin deed Karlo Timmerman (SOS Kinderdorpen) optimale zaken voor de KPN Marathon Cup door de finale massasprint te winnen. Timmerman sprintte op de finishstraat met duidelijk verschil Ingmar Berga (AMI Kappers) en Geert Plender (Van Werven) eruit. Zij moesten genoegen nemen met de tweede en derde plek. Bart de Vries (Team Windkr88), die achter zijn broer Bob op de vijfde plaats finishte bleef zowel in het bezit van de Groene leiderstrui van de KPN Super Prestige als de Witte Jongerentrui van de KPN Marathon Cup.

Bekijk ook:

Uitslag Heren Top Divisie
Uitslag Dames