Schaatspeloton.nl - Nieuws - DvG-punten Schildmeer voor Kurt Wubben en Foske Tamar van der Wal

DvG-punten Schildmeer voor Kurt Wubben en Foske Tamar van der Wal

geplaatst woensdag 29 december 2010 om 22:25:50 op Schaatspeloton.nl

Kurt Wubben (Groenehartsport.nl) en Foske Tamar van der Wal (Van der Wiel) zijn door de jury van de Dick van Gangelen Trofee tijdens de Ronde van Duurswold beloond voor hun sterke rijden. Juryleden Eric Korver en Jannes Kadijk gaven na de wedstrijd op het Schildmeer de maximale 10 punten aan Wubben en Van der Wal. Ralf Zwitser (Wadro) en Mireille Reitsma (MKBasics.nl) blijve het tussenklassement leiden.

Jury: Eric Korver en Jannes Kadijk (gast-jurylid)

Juryrapporten

DAMES:
Zonder enige twijfel was Foske Tamar van der Wal de sterkste vrouw op het ijs van het Schildmeer. De Nederlands natuurijskampioene zat overal bij en leek niet stuk te krijgen. Ze liep de winst mis, maar verdiende wel tien punten. Mireille Reitsma was actief als altijd, hoewel ze zei niet helemaal fit te zijn. Maar haar inspanningen vielen voldoende op om gehonoreerd te worden. Hetzelfde geldt voor Jolanda Langeland, een van de initiators van de beslissende ontsnapping. Zij baalde van haar derde plaats, maar ontvangt drie punten als een klein pleistertje.

HEREN:
Kurt Wubben was weer ouderwets op dreef op het Schildmeer. Als het koud is, komt hij los, vermoedt de man uit Pijnacker inmiddels zelf. Wubben leek in de Ronde van Duurswold onvermoeibaar en over drie longen te beschikken. Hij sleurde aan kop en koos de aanval, en verdiende daarmee in ieder geval de maximale waardering van de jury. Douwe de Vries was al net zo strijdlustig als een dag eerder in Eernewoude, zat steeds van voren mee en probeerde in de finale nog solo te ontsnappen. Geert-Jan van der Wal komt op natuurijs ook altijd goed tot zijn recht, en dat was deze keer niet anders. Met de tong uit de mond reed hij gaten dicht, gaf het tempo aan in de kopgroep en steunde Douwe de Vries. Dat leverde hem naast een derde plaats drie punten op.

PLOEGEN:
Het team van SOS Kinderdorpen greep dan wel naast de winst, maar was wel heel aanwezig op het Schildmeer. Niet alleen De Vries en Van der Wal, maar ook de andere rijders. Dat was genoeg voor de tien punten. Bij de dames klaagden vrijwel alle schaatssters uit de kopgroep over de hoeveelheid rood die ze overal zagen, en een mooier compliment is niet denkbaar voor de ploeg van MK Basics, die zich inderdaad op alle fronten actief toonde en nadrukkelijk aanwezig was in de koers. Een podiumplek leverde dat niet op, wel tien punten.

Juryuitslag Heren:
1. Kurt Wubben (10ptn)
2. Douwe de Vries (5ptn)
3. Geert-Jan van der Wal (3ptn)

Podiumuitslag Heren:
1. Jorrit Bergsma (10ptn)
2. Douwe de Vries (5ptn)
3. Geert-Jan van der Wal (3ptn)

Juryuitslag Dames:
1. Foske Tamar van der Wal (10ptn)
2. Mireille Reitsma (5ptn)
3. Jolanda Langeland (3ptn)

Podiumuitslag Dames:
1. Carla Zielman (10ptn)
2. Maria Sterk (5ptn)
3. Jolanda Langeland (3ptn)

Beste Ploeg:
Heren: SOS Kinderdorpen (10ptn)
Dames: MKBasics.nl (10ptn)

Bekijk ook:

Bergsma en Zielman winnen de Ronde van Duurswold (29 december 2010)