Schaatspeloton.nl - Nieuws - Yep Kramer wordt trainer/ploegleider Team Ruitenberg

Yep Kramer wordt trainer/ploegleider Team Ruitenberg

geplaatst maandag 27 december 2010 om 13:08:26 op Schaatspeloton.nl

Team Ruitenberg heeft zich voor het volgende seizoen versterkt met oud-marathonschaatser Yep Kramer. Kramer gaat vanaf komend seizoen als (technisch) trainer en ploegleider bij Team Ruitenberg aan de slag. Eerder maakte Team Ruitenberg, dat dit seizoen als Van Werven op het ijs komt, al bekend het volgende seizoen met twee ploegen te willen gaan rijden.

De 53-jarige Yep Kramer was in 1995/1996 Nederlands Kampioen op natuurijs en won 28 kunstijsmarathons. Hij deed dit na een succesvolle langebaancarriere. Nadat hij zich in 1985 niet wist te plaatsen voor een internationaal toernooi, reed hij op 21 februari de dertiende Elfstedentocht. Het jaar daarop nam Kramer wederom deel aan deze tocht. In 1987 eindigde Kramer als 3e tijdens de NK Marathonschaatsen op natuurijs, maar in 1996 won hij dus het NK Marathonschaatsen op natuurijs. In 1997 deed Kramer mee aan de laatst verreden Elfstedentocht. Hierin behaalde hij een achtste plaats. Yep Kramer stopte in 2003 op 45-jarige leeftijd met marathonschaatsen

Yep Kramer en is tevens de vader van langebaanschaatser Sven Kramer.

"Met het aanstellen van Kramer zet Team Ruitenberg de ingezette frisse wind en de beoogde doelstellingen verder neer." aldus Gert Ruitenberg van Team Ruitenberg.

Bekijk ook:

AMI Kappers-drietal naar Team Ruitenberg (22 december 2010)