Schaatspeloton.nl - Nieuws - Foske Tamar van der Wal wint verrassend NK natuurijs

Foske Tamar van der Wal wint verrassend NK natuurijs

geplaatst donderdag 23 december 2010 om 13:33:47 op Schaatspeloton.nl

Zelfs Foske Tamar van der Wal (Van der Wiel) lijkt verbaasd te zijn, maar ze is echt Nederlands Kampioene op natuurijs. Achter haar zijn Mireille Reitsma en Sandra 't Hart (beiden MKBasics.nl) geklopt.

Zelfs Foske Tamar van der Wal (Van der Wiel) lijkt verbaasd te zijn, maar ze is echt Nederlands Kampioene op natuurijs. Achter haar zijn Mireille Reitsma en Sandra 't Hart (beiden MKBasics.nl) geklopt. (bron: Schaatspeloton.nl)

Op de Belterwiede heeft Foske Tamar van der Wal (Van der Wiel) de Nederlandse Kampioenschappen op natuurijs gewonnen. Van der Wal won de sprint van een kopgroep van drie voor Mireille Reitsma en Sandra 't Hart (beiden MKBasics.nl). Het drietal kwam al vroeg in de wedstrijd op kop en bouwde de voorsprong snel uit waarna Van der Wal beide MKBasics.nl-Dames in de eindsprint klopten.

De omstandigheden waren zwaar voor de Dames. Hoewel de ondergrond er perfect bij lag, zorgde Moeder Natuur met een harde wind voor perfecte omstandigheden voor een zware wedstrijd. Op de witte vlakte van de Belterwiede ontstond er een ware veldslag waarin rijders die alleen achterop kwam direct geklopt waren. Dit gebeurde onder andere Elma de Vries (Team De Vries), die moest afstappen, en lokale favoriet Carla Zielman (CENNED) die zich uiteindelijk samen met Yvonne Spigt (Viks Parket) samen naar het eind klopte. Toen dat gebeurde was voorin de strijd om wie er op het podium zouden komen al beslecht. Foske Tamar van der Wal was samen met Sandra 't Hart en Mireille Reitsma (beiden MKBasics.nl) met voorsprong op kop gekomen en het drietal liep alleen maar verder uit. In de finale luktte het 't Hart en Reitsma niet om Van der Wal te lossen waarna de snelle sprinter Foske Tamar van der Wal aantoonde ook na 70 kilometer snel aan te kunnen komen. Van der Wal verraste vriend en vijand met haar eerste Nationale titel op natuurijs. Reitsma sprintte achter Van der Wal naar het zilver, 't Hart moest genoegen nemen met het brons.

Bekijk ook:

Uitslag Dames