Schaatspeloton.nl - Nieuws - Nederlandse Titel Masters voor Rudi Groenendal

Nederlandse Titel Masters voor Rudi Groenendal

geplaatst donderdag 23 december 2010 om 11:15:33 op Schaatspeloton.nl

Het NK-podium bij de Masters met kersvers kampioen Rudi Groenendal geflankeerd door de zilveren Albert Bakker en bronzen Arnold Stam.

Het NK-podium bij de Masters met kersvers kampioen Rudi Groenendal geflankeerd door de zilveren Albert Bakker en bronzen Arnold Stam. (bron: Schaatspeloton.nl)

Rudi Groenendal heeft in Wanneperveen op de Belterwiede de Nederlandse Titelstrijd bij de Masters gewonnen. Groenendal was na 58 kilometer het snelst van een kopgroep van vijf, met de grootste favorieten, die al vroeg in de wedstrijd was ontstaan. Albert Bakker finishte achter Groenendal als tweede, uittredend kampioen Arnold Stam moest genoegen nemen met het brons.

Al vroeg in de wedstrijd ging een kopgroep van acht rijders weg uit het peloton. Met de belangrijkste matadoren in de groep aanwezig en de voorsprong snel groeiend was al wel snel duidelijk dat de nieuwe kampioen uit deze groep zou komen. Aanwezig in de kopgroep ook uittredend kampioen Arnold Stam die op ging voor de derde titel op rij. Het mocht voor de Brabander echter niet zo zijn. De kopgroep die steeds verder uitdunde tot uiteindelijk vijf rijders ging sprinten om de zege. Hierin toonde de jonge Master Rudi Groenendal zich het snelste. Albert Bakker behaalde daar achter het zilver en het brons ging naar Stam. Arjan Bakker en Kurt van de Nes finishten als vierde en vijfde van de kopgroep naast het podium.

Bekijk ook:

Uitslag Masters