Schaatspeloton.nl - Nieuws - AMI Kappers-drietal naar Team Ruitenberg

AMI Kappers-drietal naar Team Ruitenberg

geplaatst woensdag 22 december 2010 om 17:49:21 op Schaatspeloton.nl

Ingmar Berga

Ingmar Berga

Team Ruitenberg heeft zich voor het komende seizoen versterkt Ingmar Berga, Christijn Groeneveld en Gary Hekman. Het drietal komt op dit moment samen met Jan Maarten Heideman, Arjen Becker en Jens Zwitser uit voor AMI Kappers. Team Ruitenberg heeft als streven volgend seizoen een tweede marathonteam neer te zetten. Op dit moment komt Team Ruitenberg met de formatie Van Werven uit in de Top Divisie.

Het doel van Team Ruitenberg is voor komend Inline-skate seizoen een topteam neer te zetten en dus met twee marathonschaatsteams het nieuwe seizoen in te gaan.

De 26-jarige Berga won dit seizoen al twee KPN Marathon Cupwedstrijden, werd drie keer tweede en één keer derde. De Hoogevener is regerend Europees Kampioen Inline-skaten. Berga wordt ook in 2011 gezien als één van de kanshebbers op het EK Inline-skaten, dat gehouden zal worden in het Gelderse Heerde.

De tevens 26-jarige Christijn Groeneveld uit Heerhugowaard beklom in het huidige marathonschaatsseizoen al zes keer het podium. Groeneveld won afgelopen dinsdag de Marathonvierdaagse op natuurijs. Net als Berga is ook Groeneveld een topper in zowel het marathonschaatsen als op het gebied van Inline-skaten.

De derde versterking voor Team Ruitenberg is de 22-jarige Gary Hekman. De inwoner van Gramsbergen won eerder dit jaar onder meer het KPN Open Nederlands kampioenschap Inline-skaten over 100 kilometer. Tijdens het afgelopen WK in Colombia werd Hekman knap zesde. Als 17-jarige presteerde Hekman het om Nederlands Kampioen op de marathon te worden. Twee jaar later won hij opnieuw het Nederlands kampioenschap.

Bekijk ook:

Gary Hekman
Ingmar Berga
Christijn Groeneveld