Schaatspeloton.nl - Nieuws - Ralf Zwitser en Mireille Reitsma nemen leiding Dick van Gangelen Trofee

Ralf Zwitser en Mireille Reitsma nemen leiding Dick van Gangelen Trofee

geplaatst woensdag 22 december 2010 om 00:15:41 op Schaatspeloton.nl

Na de natuurijsbaanmarathon in Gramsbergen hebben Ralf Zwitser (Wadro) en Mireille Reitsma (MKBasics.nl) de leiding in de Dick van Gangelen Trofee overgenomen. Beide rijders kregen in het Overijsselse dorp de meeste jurypunten van Henri Ruitenberg sr. waardoor zij vlak voor het NK op natuurijs Ingmar Berga (AMI Kappers) en Foske Tamar van der Wal (Van der Wiel) van de eerste plek verdrongen.

Jury: Henri Ruitenberg sr.

Juryrapporten

HEREN:

De laatste wedstrijd van de Natuurijs-Vierdaagse werd in Gramsbergenen onder fraaie omstandigheden een mooie generale repetitie, twee dagen voor het NK op het Belterwiede. In een sterke kopgroep, die een ronde voorsprong nam, was Ralf Zwitser met zijn voortdurende aanvalslust absoluut de man van de wedstrijd. Ook Sander Kingma reed in die groep heel sterk, maar heel opvallend was ook de B-rijder Marcel van Ham, die met de kopgroep was meegesprongen, zich niet verstopte maar voortdurend de aanval zocht. Hij verdiende het zeker om in de punten te valllen.

DAMES:
Dat het uiteindelijk bij de dames zou gaan tussen Jolanda Langeland en Mireille Reitsma was niet in de laatste plaats te danken aan Reitsma's ploeggenote Sandra 't Hart. Ook in deze wedstrijd reed zij weer heel sterk en liet zich tactisch op het juiste moment uit het peloton afzakken om Mireille en daarmee ook Jolanda Langeland naar een ronde voorsprong te loodsen. Langeland won de wedstrijd, maar Mireille Reitsma kreeg de meeste jurypunten voor de Dick van Gangelen Trofee. Jolanda en Sandra 't Hart deelden daar ook terecht in mee.

PLOEGEN:
Bij de heren was het voor de ploegenpunten moeilijk kiezen tussen het team van Wadro en de mannen van AMI Kappers. Beide ploegen reden een sterke en bekeken wedstrijd, waarbij de balans voor de punten tenslotte toch doorsloeg naar AMI Kappers, omdat zij de positie van Vierdaagse-winnaar Christijn Groeneveld knap verdedigden. Bij de dames was het vooral weer door het sterke rijden van Reitsma, 't Hart en Erna Last dat de ploeg van MK Basics

Juryuitslag Heren:
1. Ralf Zwitser (5ptn)
2. Sander Kingma (3ptn)
3. Marcel van Ham (1pnt)

Podiumuitslag Heren:
1. Willem Hut (5ptn)
2. Ralf Zwitser (3ptn)
3. Ingmar Berga (1pnt)

Juryuitslag Dames:
1. Mireille Reitsma (5ptn)
2. Jolanda Langeland (3ptn)
3. Sandra 't Hart (1pnt)

Podiumuitslag Dames:
1. Jolanda Langeland (5ptn)
2. Mireille Reitsma (3ptn)
3. Foske Tamar van der Wal (1pnt)

Beste Ploeg:
Heren: AMI Kappers (5ptn)
Dames: MKBasics.nl (5ptn)

Bekijk ook:

Hut en Langeland winnen in Gramsbergen, Vierdaagse voor Groeneveld en Langeland (21 december 2010)