Schaatspeloton.nl - Nieuws - Baars en Sterk winnen derde finalewedstrijd

Baars en Sterk winnen derde finalewedstrijd

geplaatst zaterdag 29 december 2007 om 11:39:00 op Schaatspeloton.nl

De derde wedstrijd in de finaleweek van de Essent Cup is gewonnen door Peter Baars en Maria Sterk (beiden DSB Bank). Peter Baars was in een onoverzichtelijke finale solo het sterkst voor de overgebleven finalerijders met een ronde voorsprong. Yoeri Lissenberg (Adformatie/Jobnews) was goed voor de tweede plaats, Jeroen de Vries (Time Out Sport/Vrieling) eindigde als derde. Later vandaag volgt nog een B Divisiewedstrijd.

Dames
Wederom werd de late aanval beloond in het damespeloton. Vier rijdsters, Lieke Splinter (Östersund), Marjon Spijkerman (Hoolwerf Heiwerken), Maria Sterk (DSB Bank) en Erna Kijk in de Vegte (BTN de Haas/Landjuweel), kozen in de 15 finaleronden de aanval en konden het peloton voorblijven. In de sprint om de dagzege was vervolgens Maria Sterk de snelste. Marjon Spijkerman kwam als tweede over de meet, Lieke Splinter werd derde.
De pelotonsprint werd gewonnen door Elma de Vries (DSB Bank), die zo toch de broodnodige punten binnenhaalde. Daniëlle Bekkering (Frisia Financieringen) die vandaag in de tussensprints goed scoorde kwam 2 punten dichterbij op De Vries en staat nu nog met 8 punten achterstand op de tweede plek. Maria Sterk sprong dankzij de dagzege in het klassement over Mariska Huisman (Viks Parket) heen en staat nu weer derde.

Heren (Topcompetitie)
Ook vandaag kwam Cédric Michaud (Nefit HR Ketels) weer dichterbij bij Bob de Vries (BAM Schaatsteam). De Fransman liep 2 punten in maar hij en Bob de Vries lette in de finale zo op elkaar dat ze beiden om de dagzege niet mee konden doen. Ze zaten wel in de voorste groep van 25 man van het peloton die na de tweede tussensprintserie weg konden rijden. Beelen Sloopwerken slaagde er met inspanningen nog in om KC Boutiette (Beelen Sloopwerken) bij de groep de krijgen en de kopgroep ging rond. De jury liet de rest van het overgebleven peloton 25 ronden voor het eind afsprinten en de vijf rijders, die nog moesten afvallen om aan de 20 finalerijders te komen, konden vijf ronden later de kant opzoeken.
In de finale was onoverzichtelijk en uiteindelijk profiteerde Peter Baars (DSB Bank) daar nog het meest van. De groep van 20 viel in verschillende kleinere groepjes uiteen en in de laatste van de groepjes bleven Cédric Michaud en Bob de Vries elkaar aankijken zonder voor elkaar de kastanjes uit het vuur te willen halen. Peter Baars ging solo in de aanval vanuit een groep van ongeveer tien man die de rest opnieuw had gelapt en werd niet meer achterhaald. Achter de rijder uit Nieuw Vennep eindigde Yoeri Lissenberg (Adformatie/Jobnews) op de tweede plaats, Jeroen de Vries (Time Out Sport/Vrieling) kwam als derde over de eindstreep.
In het klassement staat Bob de Vries nu nog in het Gouden pak met een voorsprong van 3 punten op Cedric Michaud. In de strijd om de derde plaats deed Douwe de Vries (Time Out Sport/Vrieling) vandaag goede zaken door mee te sprinten in de tussensprints en het gat tot Sandor Stuut (InterCarParts/Vlasman) te dichten tot op 4 punten.

B Divisie (voor de KNSB Cup)
Vandaag was er ook wedstrijd voor de B-rijders op het programma. De wedstrijd telde mee voor de KNSB Cup en zeven rijders het peloton op een ronde zetten. In de finale was het Theo Trul (Schaatsploeg Noord Nederland.nl) die voor de tweede maal dit seizoen een dagzege behaalde. Peter van de Pol (Beelen.nl) moest genoegen nemen met de tweede plek, Gerwin Smit (SkatePodium.com) was goed voor de derde plaats.
Rudi Groenendal blijft met een ruime voorsprong aan de leiding van het B-klassement.