Schaatspeloton.nl - Nieuws - Bob en Elma de Vries winnen in Assen

Bob en Elma de Vries winnen in Assen

geplaatst donderdag 27 december 2007 om 13:09:00 op Schaatspeloton.nl

Bob de Vries (BAM Schaatsteam) had een zware dag maar kon met een laatste krachtinspanning de wedstrijd winnen.

Bob de Vries (BAM Schaatsteam) had een zware dag maar kon met een laatste krachtinspanning de wedstrijd winnen. (bron: Glenn Wassenbergh)

De eerste wedstrijd van de finaleweek van de Essent Cup is in Assen gewonnen door Bob en Elma de Vries (respectievelijk BAM Schaatsteam en DSB Bank). Voor Elma de Vries betekende dit, mede dankzij de in de tussensprints gehaalde punten, dat zij het Gouden pak veroverde. Haar niet volledig fitte broer Bob had een zware dag maar kon met een laatste krachtinspanning de wedstrijd winnen.

Dames
Vandaag plaatste Elma de Vries (DSB Bank) zich als belangrijkste kandidate voor de eindwinst van de Essent Cup. De puntenachterstand die de Friezin opliep door haar langebaanverplichting in Rusland maakte zij vandaag volledig goed. In de tussensprints was Elma de Vries al 6 punten ingelopen op klassementsleidster Daniƫlle Bekkering (Frisia Financieringen) en in de finale slaagde Bekkering die als twaalfde eindigde er niet in punten te scoren.
Elma de Vries won de wedstrijd door in de laatste ronde over de in de finale ontsnapte Maria Sterk (DSB Bank) en Mariska Huisman (Viks Parket) die als twee en drie eindigden heen te springen. Hiermee behaalde zij dus genoeg punten om morgen in het Gouden pak te mogen starten.

Heren
De wedstrijd bij de Heren was een snelle en zware. Wederom leek Bob de Vries (BAM Schaatsteam) de sterkte niet te hebben om de verschillende aanvallen van Cedric Michaud (Nefit HR Ketels) op zijn klassementsleiding te pareren. Vandaag scoorde Bob de Vries in de tussensprints maar 3 punten terwijl de Fransman 13 punten uit die sprints snel dichterbij kwam. In de wedstrijd had de constant achter de feite aanrijdende Bob de Vries ook zeker de steun van zijn ploeggenoten nodig om het in de zware wedstrijd vaak uiteenvallende peloton terug bij elkaar te krijgen.
De klassementsleider slaagde er wel in zich bij de 20 finalerijders te plaatsen. De volledig in de finale aanwezig zijnde Time Out Sport/Vrieling-ploeg nam in die finale vervolgens het heft in handen en leek de sprint aan te trekken voor hun Douwe de Vries, die het echter op de meet niet kon afmaken en als zevende eindigde. Met een ultieme krachtinspanning kwam Bob de Vries in de laatste ronde over Cedric Michaud heen en won zo toch de wedstrijd waarin hij alles behalve sterk oogde. Toch hield Bob de Vries de schade dus zo toch binnen de perken, Michaud staat nu nog op 18 punten achterstand, maar de strijd is allerminst over. Jan Maarten Heideman (DSB Bank) mocht de twee kemphanen op het podium vergezellen.